Hvad er fåreost og gedeost2023-10-04T10:09:54+01:00

Fåreost og gedeost

Er du klar til nye smagsoplevelser?

Her har du fåreostene med deres sødme og cremethed samt gedeostene med deres delikate citrusfine noter.

Fåreost og gedeost – i en liga for sig

Fåremælk indeholder mere protein og fedt end komælk, og fåreostene har oftest et forsigtigt strejf af sødme. Gedemælk har mindre fedtmolekyler og en kridhvid farve. Det skyldes, at geden omsætter det naturlige farvestof betakaroten til farveløse A-vitaminer. Og dét giver nogle kridhvide oste.

Klik på billederne herunder og læs om nogle af fåre- og gedeostene…

Manchego

Pecorino Sardo

Banon

Gedeskæg

Her er din vejviser til fåreost og gedeost

Få inspiration til servering af fåreost og gedeost

Fåreost og gedeost hører naturligt hjemme på et ostebord. Men vi finder dem også i køkkenet – måske især gedeostene. Og det giver god mening, for de er skønne i både kolde og varme retter. Og allerbedst er de måske i grønne retter, som får et pift af de smagfulde oste.

Find inspiration herunder…

Go to Top