Nogle gange er det helt forfriskende at se tingene på hovedet – eller blot gøre noget sædvanligt på en usædvanlig måde. Det kan være at skifte vandglasset ud med det mest farvestrålende cocktailglas på ganske almindelig hverdag, vælge en anden vej hjem fra arbejde – eller at lave denne “omvendte omelet”. Jeg fandt inspirationen hos Madbanditten lige her.

Omvendt omelet med manchego

Osten danner en sprød overflade. Jeg brugte Manchego, som giver ganske meget smag. (Manchego er en spansk fåremælksost – læs mere her). Hvis du vil have lidt mindre smag, kan du for eksempel prøve med en mild cheddar.

OMVENDT OMELET MED MANCHEGO, SERRANOSKINKE OG TOMAT
Ingredienser (1-2 personer):

3 æg
1 spsk mælk
friskkværnet peber
olivenolie
40 g revet Manchego ost
2 skiver serranoskinke, delt i mindre stykker
1 tomat, skåret i grove tern
purløg, hakket til pynt

Pisk æg med mælk i en skål og drys med lidt peber. (Jeg udelod salt, da skinken er rimeligt salt).
Kom lidt olie på panden og hæld den revne ost på. Lad osten smelte og boble lidt, hæld derefter æggemassen over. Skru ned for varmen og lad omeletten sætte sig lidt, før du lægger skinke og tomat på den ene halvdel. Fold den anden halvdel over og lad omeletten stege færdig. Pynt med purløg – og nyd omeletten med den sprøde ost!

Du kan variere omeletten med lige det fyld og den ost, du har lyst til.

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

4 Comments

  1. Gitte Kuhne Plambek 22. maj 2013 at 11:54 - Reply

    Uhhm, det ser rigtig lækkert ud! og jeg er den heldige ejer af en sortfodsskinke, mangler blot osten. Så afsted til ostemand og hjem og tilberede lækkerier til familien:)

    • Ostesnak 22. maj 2013 at 12:56 - Reply

      Sortfodsskinke er nu også en af de bedste ting i verden. I øvrigt kunne du måske lave en særlig ostekombi med ost udenpå – og lidt af din franske bløde gedeost indeni..? God fornøjelse!

  2. Mettes Paris 21. maj 2013 at 21:13 - Reply

    Den skal helt klart afprøves – jeg elsker omelet og spiser det gerne flere gange om ugen! Endnu en god grund til at springe ned til nabo-ostemanden for osteforsyninger og store friske æg.

    • Ostesnak 22. maj 2013 at 06:49 - Reply

      Åh, hvem der havde sådan en nabo… 🙂

Skriv en kommentar