Foto: Ditte Ingemann for Mejeriforeningen

Ost fylder meget i mit liv.

Jeg hedder Camilla Bojsen-Møller og som selvstændig ostekommunikatør og bare vild med ost, kredser både arbejde og det næste måltid non-stop omkring ost.

Siden år 2000 har jeg arbejdet med kommunikation og marketing af ost, fra 2012 har jeg blogget om ost, og i marts 2015 udgav Samvirke min bog ’OST på bordet’.

Min osteviden kommer fra utallige mejeribesøg, samtaler gennem årene med ostemagere, samt fra det engelske Academy of Cheese, hvor jeg har taget Level 1 og Level 2 i deres osteuddannelse.

Jeg bliver stadig fascineret af osteverdenens rige mangfoldighed – tænk, at der altid er mere at lære. En ost mere at kende. Og det til trods for, at stort set alle oste begynder med de samme få ingredienser (mælk, mælkesyrekultur, osteløbe og salt).

Fra ostehader til osteelsker

Men jeg har ikke altid været vild med ost. Faktisk kunne jeg ikke fordrage ost som barn. Først som 18-årig indså jeg, at pizza med smeltet ost (og næsten uden smag) gik an. Og herfra gik det fremad. Gennem studieårene har jeg boet i Skotland, Spanien og Venezuela, og her lærte jeg at sætte pris på cheddar i varm mad, en god, lagret manchego samt den lokale friskost i Venezuela.

Camilla Bojsen-Møller

Her var jeg med til at lave ost en dag på Sønderhaven Gårdmejeri.

En verden med ost

Mit store oste-gennembrud kom imidlertid, da jeg fik muligheden for at arbejde med ost. Først hos Tholstrup Cheese (nu del af Arla) og siden hos franske Lactalis (tidligere Delimo). Her åbnede en helt ny verden sig for mig. En verden af smagsindtryk, men også en verden af fantastiske historier og stolte traditioner, der er gået i arv fra generation til generation. Lysten til at fortælle alle disse historier til andre osteelskere er det, der driver mig i mit daglige virke.

Hvad kan du bruge Ostesnak til?

Først og fremmest vil jeg invitere dig til at dykke ned i bloggens mange historier. Søg efter en bestemt ost eller ret med ost – eller hop fra blogindlæg til blogindlæg som læselysten fører dig.

Har du lyst til at lære mere og opleve mere? Så kan en ostesmagning være sagen eller min online-osteskole, som du kan tage hjemmefra i dit eget tempo. Det er også den oplagte gave til enhver ostefan.

Kontakt mig!

Du er altid velkommen til at kontakte mig. Har du et spørgsmål eller lyst til at læse historien om en bestemt ost, ostetradition eller andet, der har med ost at gøre? Så vil jeg elske at hjælpe dig videre.

God fornøjelse på ostesnak.dk!

Mange glade ostehilsner
Camilla

Don’t worry – brie happy!

76 Comments

 1. Karen 15. juni 2024 at 16:31 - Reply

  TAK for dit indlæg om den glemte ost – vi bor i Aabenraa og har desværre ikke længere en ostehandler i byen. Den eneste Esrom vi kan få er skiveskåret i Lidl og det er kun en meget svag smag af rigtig Esrom.
  Vi har – godt nok før coronaen – prøvesmagt Arlas og Thieses udgaver, men de er ikke helt rigtige.
  Mon du med din osteviden kan guide os til en ostehandler, der både sælger rigtig Esrom og bor i den sydlige del af Jylland?
  Venlig hilsen Karen

  • Ostesnak 9. juli 2024 at 10:15 - Reply

   Hej Karen,

   Det er faktisk kun Arla og Thise, der producerer Esrom BGB i dag. Så jeg kan desværre ikke hjælpe dig med yderligere viden, hvis ikke disse falder i din smag.
   Men måske du skulle give dem en af dem et forsøg mere og sørge for at servere osten tempereret. Det giver jo ekstra smag i sig selv.

   Mange ostehilsner
   Camilla

 2. yvonne 12. marts 2024 at 12:19 - Reply

  Jeg er lige stødt på osten “Panjarmi ost”, som en deltager fortæller, at han har spist 50 gram af. Jeg kan dog ikke finde oplysninger om osten, ud over at det skulle være en dansk “Stresa-ost” populær i 1951/1950. Men den eksisterer åbenbart fortsat…. Er det en fast ost? Skimmelost? Kan du fortælle herom? Måske har du et billede?

  • Ostesnak 22. marts 2024 at 12:56 - Reply

   Hej Yvonne,

   Jeg er ikke klar over, hvilken ost, du har hørt om. Der var 11 danske oste, der skiftede navn ved Stresa-konventionen i 1951, og det er samsø, maribo, fynbo, molbo, havarti, danbo, elbo, tybo, esrom, danablu og mycella. Før det hed de fx dansk gouda, dansk roquefort osv.

   Min første tanke var ‘parmigiano’ altså den første del af parmesanostens fulde navn. Det var også en ost, der var med i Stresa-konventionen, men naturligvis ikke med dansk ophav.

   Mange ostehilsner
   Camilla

 3. Ida 8. november 2023 at 11:51 - Reply

  Hej.
  Jeg har i mange år ledt efter “blokost”, som var et hit i min barndom i -60’erne. Den kaldtes også en “smelteost”, og kunne fås med- og uden kommen.
  Jeg har en del kommenost, som jeg gerne vil “smelte” om til en lignende blokost, ikke potkäse som sådan, for den må gerne være alkoholfri. Kan du hjælpe med nogle oplysninger.
  Venlig hilsen fra Ida

 4. Helge Larsen 30. oktober 2023 at 14:40 - Reply

  Hej camilla
  Jeg kontakdede dig pr telefon angående Skovvang osten, vi aftalte du kontakdede mig mandag,du var i Norge.
  hilsen helge Larsen

  • Ostesnak 7. november 2023 at 13:29 - Reply

   Tak for god snak, Helge. Det var skægt at høre, at du har lavet Skovvang osten, som folk jo stadig kan huske. Tak for at dele din historie med mig.

   Mange glade ostehilsner
   Camilla

 5. Steffen Sørensen 13. oktober 2023 at 06:15 - Reply

  Hej,
  Er der en oste julekalender i år? 🙂
  På forhånd tak! 🙂

  • Ostesnak 13. oktober 2023 at 06:28 - Reply

   Hej Steffen,

   Tak for din besked. Ja! Der bliver en ostekalender igen i år. Jeg er allerede gået i tænkeboks for at lave nogle nye ‘kalenderlåger’ i år. Mere info følger her på kanalen!

   Mange glade ostehilsner
   Camilla

 6. Erik Hansen 20. juni 2023 at 15:59 - Reply

  jrg leder efter en gammel ost der er minimum 2 år og ikke er tør, når jeg tager hul på sådan en ost som er vacumpakket holder jeg den fugtig ved hjælp af bagepapir og en fugtig karklud, men den ost kan ikke købes mere, så jeg lede efer et sted hvor man købe sådan en, kan du hjælpe ???
  mit navn er erik hansen, og har tlf. nr 51931142

  • Ostesnak 3. juli 2023 at 18:57 - Reply

   Hej Erik,

   Det lyder som en rigtig fin måde at holde din ost i god form på!
   Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med et konkret bud – andet end at tage en snak med din ostehandler. Jeg har hørt, at der ikke findes så mange gamle oste i øjeblikket – og det tager jo tid at lagre nye. Så med tålmodighed og lidt held, kan det være, at du kan finde dem igen. Men som sagt: Din ostehandler vil vide mere.

   Jeg håber, at det lykkes for dig.

   Mange håbefulde ostehilsner
   Camilla

 7. Lene Rix Flarup 28. februar 2023 at 13:00 - Reply

  Tak for denne blog! Jeg ved ikke om dette opslag kan godkendes: der var en der efterlyste oste online. Klingenberg Ost har en fremragende hjemmeside, og man kan abonnere på en månedlig ostekasse. Hilsen Lene, ostemania

  • Ostesnak 1. marts 2023 at 18:01 - Reply

   Hej Lene,

   Du er velkommen til at give dit besyv med, og ja, Klingenberg er en af flere, der leverer ost på abonnement. 🧀🧀🧀

 8. cep 5. august 2022 at 15:29 - Reply

  Hvad søren gør man med en veninde (i alle andre sammenhænge passioneret francofil), der ikke spiser ost?
  Det kan til tider være ret svært at sammensætte en menu helt uden brug af ost.

  Men ellers, sikken en interessant blog.

  • Ostesnak 6. august 2022 at 13:50 - Reply

   Hejsa,

   Ja, hvad gør man? Min første tanke er at invitere hende på besøg på et fransk gårdmejeri, hvor hun kan mærke stemningen og passionen for håndværket, og bagefter sikkert vil elske at smage produktet.

   Hvis det ikke lige er muligt så ville jeg begynde med friskoste (mozzarella, burrata, flødeoste mv). Lav små lækre retter, hvor hun stille og roligt finder ud af, at det ikke er så slemt. Næste skridt er smeltet ost fx på små bruschettaer med andre ingredienser på, så osten ikke ‘fylder’ for meget.
   God rejse – for det er jo faktisk en rejse at bevæge sig ind i osteuniverset…

   Mange glade ostehilsner
   Camilla

 9. Arne 23. august 2021 at 19:16 - Reply

  Skovvang ost ved du hvor den kan købes

  • Ostesnak 24. august 2021 at 07:13 - Reply

   Hej Arne,
   Som jeg forstår det, var det en ost, der blev fremstillet på mejeriet Skovvang ved Ringsted i 1960’erne. Senere købte Arla mejeriet, som fremstillede osten nogle år. Men den produceres ikke længere.
   Gennem tiden er der flere, der har spurgt efter denne ost, som må have sat sig nogle spor.
   Mange ostehilsner
   Camilla

 10. Pia 28. februar 2021 at 10:04 - Reply

  Hej Camilla
  Er i fuld gang med din Osteskole – er super informativ og får mig til at ønske at prøve rigtig mange nye oste!
  MEN bor på Møn og det er mange år siden, vores fantastiske ostehandler lukkede. Der er langt til Næstved, hvor der er en ostehandler – SuperBrugsens osteafdeling er fin, men som den unge pige siger “Det ved jeg ikke, jeg spiser ikke ost” 😉
  Er der gode steder at købe ost online? Har købt fra Sønderhaven og der vender jeg helt sikkert tilbage – men ville da gerne have nogle alternativer!
  På forhånd tak…..

 11. Martin Glob 16. januar 2021 at 21:58 - Reply

  Hej Camilla,

  Der må simpelthen være en fejl i universets tidslinie, da jeg alt for sent er blevet opmærksom på denne blog 😉

  Glæder mig til at dykke ind i dit univers!

  • Ostesnak 16. januar 2021 at 22:15 - Reply

   Hej Martin,
   Jeg kan ikke fikse universets tidslinje, men jeg kan byde dig velkommen til Ostesnaks univers!
   Mange ostehilsner
   Camilla

 12. Marie 15. december 2020 at 11:46 - Reply

  Hold nu OP en fed osteblog! Elsker det hele – passionen, sproget, billederne og den ostesult jeg får med det samme. Tænkt at der faktisk findes en osteblog på dansk. Tak for det. Jeg vender helt sikkert tilbage… Det var fuldstændig tilfældigt jeg fandt dig: Min mand og jeg har vandrebloggen Frie fodspor og manglede viden om cabrales, som jeg elsker at spise på caminoen. Og vupti var du der med en god ostehistorie… Bliv ved med dit osteunivers:-) kh Marie

  • Ostesnak 15. december 2020 at 13:18 - Reply

   Tusind tak for ordene, Marie. Og velkommen til mit osteunivers
   Og ditto kan jeg sige. Faktisk kan de to universer snildt hænge sammen, for efter en vandretur kan man stille sulten med en bid ost – og ikke mindst som du skriver nyde de lokale produkter på vejen. Jeg har kun vandret få km på Caminoen, men den står på min bucket list!

   Mange glade ostehilsner
   Camilla

 13. John Skovdall Mathiasen 4. september 2020 at 14:12 - Reply

  Hej Camilla
  Jeg følger med stor interesse hvad du skriver og din store interesse for ost. Det er altid dejlig, at møde nogen der har passion og brænder for noget.
  Jeg nørder selv lidt med ost. Naturligt nok da jeg er ejer af Ulvedal Ost.
  Hvis du kan bruge mig til noget, er du velkommen til, at tage kontakt.
  Jeg er sikker på, at vi kan få mange gode ostesnakke.

  • Ostesnak 4. september 2020 at 15:06 - Reply

   Hej John,
   Tak for din kommentar, som glæder mig meget. Jeg sender dig en mail.
   Mange hilsner
   Camilla

 14. Nyt år, nyt look - Ostesnak 4. januar 2019 at 16:58 - Reply

  […] Om Ostesnak […]

 15. Nicklas 16. marts 2018 at 19:46 - Reply

  Hej – har du nogen ostesmagning efter d 22 marts?

  • Ostesnak 16. marts 2018 at 19:57 - Reply

   Hej Nicklas,
   Jeg har ikke nogle planlagt, men der kommer nogle igen til efteråret. Og måske sniger der sig et arrangement ind før… Hold øje med bloggen og facebooksiden
   Mange hilsner Camilla

 16. Ole Madsen 18. oktober 2017 at 17:45 - Reply

  Kære Camilla

  Må jeg få lov til at bringe din opskrift ”Cheddar gennemblødt i øl” fra konkurencen ”Ost til fest” i  ØLentusiasteN, Danske Ølentusiasters medlemsblad. Selvfølgelig med behørig kildeangivning.

  Med venlig Hilsen
  &
  Højt Skum
  Ole Madsen

  Redaktør, ØLentusiasteN, Danske Ølentusiasters medlemsblad
  Strandkærvej 2
  8700 Horsens
  Tlf: 75 63 03 00/ 53 63 18 47
  Email: redaktoer@ale.dk / humle@anarki.dk

  ØLentusiasteN: ølentusiasten.dk
  Danske Ølentusiaster: ale.dk
  Ølfestival: beerfestival.dk
  Web-app: godeoelsteder.dk

  • Ostesnak 18. oktober 2017 at 17:53 - Reply

   Kære Ole,
   Det kan du tro, at du må!
   Skriv bare igen hvis du har brug for billede i højere opløsning.
   Mvh Camilla

 17. Clara 9. september 2017 at 09:17 - Reply

  Hej moster. Det er Clara. Du har verdens bedste osteblog/bog Kh Clara

  • Ostesnak 9. september 2017 at 09:18 - Reply

   Tak, min søde. Og jeg er verdens heldigste moster.

 18. Yrsa porsborg 24. juni 2016 at 19:12 - Reply

  Endelig endelig, gennem 7 år hvor jeg har opholdt mig 2 gange om året af 2 måneders varighed kom den ost jeg så frem til at kunne erhverve her i Danmark. President campagne. Den efter min mening den dejligste camembert ost man kan tænke sig. Bare smagen af den kan give tankeflugt til Saint Raphael ved det dejlige middelhav. Tak for den kom på varesortimentet.

  • Ostesnak 25. juni 2016 at 08:17 - Reply

   Hej Yrsa,
   Ja, det er det bedste, når dens yndlingsost også er mulig at købe. Så jeg kan godt forstå din glæde, for det er en god ost. Jeg kan dog ikke tage æren for det, da jeg ikke har haft noget med det at gøre. Men blot sige bon appètit!
   Mange hilsner Camilla

 19. Lars 21. november 2015 at 01:02 - Reply

  Hej – Super side/blog!

  Kender du til yaost.dk? Kokken Yves Antione fra Rudolf Mathis i lille firma, der importerer franske råmælksoste m.m samt holder foredrag om oste :o)
  Mvh Lars

  • Ostesnak 21. november 2015 at 19:51 - Reply

   Hej Lars,
   Tak for tippet. Nej, jeg kender ham ikke – men det lyder superspændende – både med råmælksostene og buffet/foredrag.
   Hilsen Camilla

 20. Sofie 14. september 2015 at 12:48 - Reply

  Jeg søgte på oste ekspert og dit navn dukkede op, så du kan måske hjælpe med at svare på dette spørgsmål… 🙂

  Findes der et alternativ til Parmesan – en anden hård ost – til brug i pesto, risotto, cæsar salat osv, som IKKE indeholder lysozym (æggeprotein). Jeg er allergisk over for æg og min allergi er over årene blevet så slem, at jeg nu ikke længere kan spise fx. pesto uden mine luftveje lukker til, selvom mængden af æggehvideprotein er mikroskopisk.
  Vil virkelig gerne finde et alternativ – risotto er bare ikke det sammen uden den cremede smag og fornemmelse parmesan giver.

  Vh. Sofie

  • Ostesnak 14. september 2015 at 19:45 - Reply

   Hej Sofie,
   Den ægte parmigiano reggiano DOP (altså ‘rigtig’ parmesan) indeholder ikke lysozym, fordi køerne udelukkende spiser naturligt foder (hø, græs, tørret majs) – og ikke ensilage. Det er et krav i kvalitetsbeskyttelsen DOP. Og derfor er der ikke behov for at tilsætte konserveringsmidlet lysozym. Det gør man til gengæld i naboosten Grana Padano, hvor køerne gerne må spise ensilage, altså gæret foder. Derfor undrer det mig, at du ikke kan tåle rigtig parmesan…?
   Jeg ved godt, at det ikke er det samme, men har du forsøgt at lave din egen ost?

   Mange hilsner,
   Camilla

 21. Villy Wirz 11. april 2015 at 14:20 - Reply

  Hej igen Camilla.
  Osten er færdig og næsten fortæret – og nu ville jeg gerne vise resultatet, men man kan jo ikke uploade billeder her til bloggen, men var det ikke en ide? Jeg kunne godt tænke mig at se andre bloggeres eksperimenter og resultater.

  Jeg har lagt et par billeder på min hjemmeside: http://www.kampestenshuset.dk/fotoskole/ost-hjemmelavet.html hvis nogen skulle være interesseret i at se dem.

  Sidegevinst:
  Jeg har i årevis døjet med slim i luftvejene efter min morgenmad med ost. Det gør jeg næsten ikke mere, efter at have spist min hjemmelavede ost i en uge… :o)

  • Ostesnak 12. april 2015 at 20:00 - Reply

   Hej Villy,

   Tak for både dine kommentarer og billeder. Dejligt at høre, at osten er en succes, og ikke mindst, at du også har oplevet en sidegevinst! Jeg synes, det er en god idé, at alle interesserede kan udveksle billeder af deres hjemmelavede oste her på Ostesnak. Send mig gerne dine billeder (camilla@ostesnak.dk), så finder jeg en måde at gøre det på.

   Mange hilsner
   Camilla

 22. Villy Wirz 5. april 2015 at 12:21 - Reply

  Jørn skriver “flot at du nu er kommet DR.dk/” er det en udsendelse du har været med i Camilla? Er der et link?

  Iøvrigt interessant side du har lavet. I dag skal jeg prøve at lave min første ost efter opskriften med 3 liter mælk, 1 kg. Græsk Yoghurt, 2 æg og salt, som jeg fandt et andet sted på siden.

  Mvh
  Villy

  • Ostesnak 5. april 2015 at 16:07 - Reply

   Hej Villy,

   Jørn refererede til en artikel på dr.dk, som handler om at lave påskens ostebord på ti minutter – med udgangspunkt i den ostebog, jeg netop har skrevet: http://www.dr.dk/levnu/anret-paaskens-ostebord-paa-kun-10-minutter.
   På forsiden af bloggen kan du finde links til et par radioudsendelser og en udsendelse på TV2 Lorry, som jeg har været med i, da bogen udkom 🙂

   Held og lykke med din egen ost, jeg håber, at du bliver glad for den!

   Mange ostehilsner
   Camilla

   • Villy Wirz 5. april 2015 at 21:36 - Reply

    Tak for info – flot. :o) Den bog må jeg have.

    • Ostesnak 7. april 2015 at 04:26 - Reply

     Selv tak 🙂

     (Bogen kan købes i Kvickly og andre af Coops butikker og hos boghandleren.)

 23. Jørn 31. marts 2015 at 14:04 - Reply

  Tillykke med bogen! glæder mig til at få den foræret en dag! – og flot at du nu er kommet DR.dk/
  Var nu ikke lige klar over, at du nu også er blevet journalist 😉

  God påske

  Bedste hilsner Jørn

  • Ostesnak 31. marts 2015 at 14:28 - Reply

   Hej Jørn,

   Tak! Hvis du ikke kan vente, så er bogen faktisk på tilbud i denne uge i Kvickly til kun 79,95 kr. 🙂
   Jo, jeg tog en diplomuddannelse på journalisthøjskolen for et par år siden.
   God påske til jer også!

   Mange hilsner
   Camilla

 24. Fríða Matras 5. januar 2015 at 09:02 - Reply

  Hej. Jeg har søgt længe og vidt omkring efter den rigtige ostehøvl. Den der kan skære tynde skiver af de hårde oste. Kan du sige mig hvor jeg får fat i sådan en?
  Det er skønt at der er focus på god ost, men jeg savner det rigtige værktøj. Der er ikke noget så skønt som en tynd osteskive der smelter på tungen.
  VH Fríða

  • Ostesnak 5. januar 2015 at 22:07 - Reply

   Hej Frida,

   Godt spørgsmål! Og faktisk er der ret stor forskel på osteoplevelsen alt efter hvor tyk eller tynd, du skærer din ost. Dermed ikke sagt, at tynde skiver altid er bedre end tykke klodser, alt til sin tid.

   Jeg bruger selv en ostehøvl af metal til at skære de tynde skiver. Måske du kan finde inspiration i denne test bragt i Politiken i 2009?
   http://politiken.dk/forbrugogliv/forbrug/tjekmad/ECE623150/genial-ostehoevl-giver-bedste-skiver/
   (Og ja, deres billige testvinder har jeg også prøvet og synes også den var god).

   Jeg håber, at du finder den rette høvl!

   Mange ostehilsner Camilla

 25. Lars Lassen 16. december 2014 at 21:00 - Reply

  Hej Camilla,

  Flot side du har her :o) Jeg er lige kommet forbi. Jeg er total forelsket i ost, alle slags ost… lidt af en nørd. Så det er virkeligt fedt med en osteblog. Den er også lidt mere nørdet end de fleste andre blogs, på den gode måde.

  :o) Hygge

  • Ostesnak 16. december 2014 at 22:16 - Reply

   Hej Lars,

   Det er altid rart at høre fra en “fellow-nørd” – på den gode måde naturligvis 🙂
   Du er altid velkommen til at kigge forbi bloggen igen en anden dag.

   Mange ostehilsener Camilla

 26. Heidi 19. marts 2014 at 11:47 - Reply

  Hej Camilla
  Skal straks igang med at lave din is med ricottaost. Mums:-)

  • Ostesnak 19. marts 2014 at 14:57 - Reply

   Hej Heidi,
   Velkommen til bloggen!
   God fornøjelse med ricotta-isen! Mon ikke også den ville være fin med en anelse marsala i?! 🙂
   Mange hilsner, Camilla

 27. Chuck 15. oktober 2013 at 04:56 - Reply

  Camilla
  It was great meeting you and your family today at Cowgirl Creamery, I hope you enjoyed all the cheeses you chose. I truly enjoyed talking to you about the American cheese industry and our trends. I’ll contact Marcia to see if she is OK with you using the picture I showed you and your husband of her and her farm (for your Blog). Have a fun and exciting visit here in San Francisco.

  • Ostesnak 15. oktober 2013 at 05:07 - Reply

   Dear Chuck,
   Thank you, I also enjoyed visiting the shop today with its nice presentation and lots of interesting cheeses. I look forward to tasting the ones we chose…
   All the best, Camilla

 28. Michael Hanmann 25. marts 2013 at 21:01 - Reply

  Jeg har det på nøjagtig samme måde som dig Camilla, jeg var også oppe i årerne før jeg fik rigtig smag for ost, men nu elsker jeg ost og spiser ost hverdag, der er noget særligt,ved en god ostemad,et godt ostebord, og appetitten på fremmede oste er også overvældende, dog har jeg ikke rigtigt fået smag for gede og fåreoste.
  Dejlig blog, glæder mig til at følge med herinde.
  God aromafyldt ostehilsen, Michael

  • Ostesnak 25. marts 2013 at 21:45 - Reply

   Hej Michael,

   Tak for din kommentar. Jeg synes selv, at fåreoste generelt er langt lettere at gå til end gedeoste, så måske var det en idé at starte her? Og hvis du kan få fingrene i en fast gedeost fra Spanien (evt. dækket af rosmarin eller lagret i rødvin), så synes jeg selv, at de smager langt mindre af “ged” end andre oste. Friske gedeoste kan også være ret milde, og gedeost i varme retter kan også være en vej at kaste sig ud i gedeostene på. Hvis du altså har lyst 🙂

   På gensyn på bloggen, Camilla

 29. Christina Michelle 17. februar 2013 at 09:48 - Reply

  Kære Camilla
  Hvor er det fantastisk at støde på en osteelsker – dem møder man nemlig ikke så tit 😉
  Jeg var så heldig at arbejde i Sydfrankrig i 2 måneder 2012 hos et dansk ægtepar, som driver en køkkenskole i Tourrettes Sur-Loup. Det har været en oplevelse for livet – især på grund af de mange lækre og unikke oste, som jeg mødte på min vej. Det var himmelsk!
  Jeg glæder mig til at følge dig 🙂

  Tjek evt. min blog http://www.madmusketererne.blogspot.dk

  De bedste ostehilsner Christina

  • Ostesnak 17. februar 2013 at 23:49 - Reply

   Kære Christina,
   Tak for din kommentar. Det ophold i Frankrig lyder helt fantastisk. Jeg er netop kommet hjem fra en uge i det franske, og hold da op, hvor var der mange lækre oste over det hele…
   Glæder mig til en god ostesnak med dig, og til at tjekke din blog ud.
   Mange ostehilsner, Camilla

 30. Rav Food 17. februar 2013 at 08:46 - Reply

  Hejsa
  Jeg faldt lige over din blog på madblogs.dk. Når man er oste elsker og LCHF spiser som jeg, er det helt fantastisk at støde på en blog som din. Dejligt med så meget oste info og at vide, at der er en oste ekspert derude. Jeg skal helt sikkert gå på opdagelse herinde. Jeg kan se, at du laver enkelte opskrifter. Kunne du forestille dig at lave en menu med opskrifter, så de er lette at finde.
  Mange hilsner Kathe

  • Ostesnak 17. februar 2013 at 21:19 - Reply

   Hej Kathe,
   Jo, heldigvis passer ost også ind i LCHF kost.
   Jeg har en kategori, der hedder opskrifter, hvor alle opskrifter vises. Men det er måske ikke tydeligt nok. Så tak for tippet, jeg ser, hvordan jeg kan gøre det tydeligere.
   På genhør!
   Mange ostehilsner, Camilla

 31. Fantastisk blog.. Jeg har først lige opdaget den .-)

  For en oste elsker som jeg selv og min familie er der masser af komme efter her.

  Hvis jeg skulle komme med nogle oste jeg godt ville vide mere om, må det være :

  – Fontina
  – Banon
  – Valdeon

  Tre oste jeg har været rigtig glad for her på det seneste.

  Bedste Hilsner
  Søren

  • Ostesnak 21. januar 2013 at 15:26 - Reply

   Hej Søren,
   Det glæder mig at høre, at der er andre end mig selv, der kan bruge denne blog 🙂
   Det er jo tre spændende oste, du foreslår – dem vil jeg med glæde kigge nærmere på.
   Mange ostehilsner,
   Camilla

 32. Dikte Post 13. januar 2013 at 18:42 - Reply

  Hej Camilla. Tak for sidst inde på Danske Slagterier. Det er en fornøjelse at kigge ind på din blog – ser frem til at høre mere. Laver et link til dig fra min blog 🙂
  Kærlig hilsen Dikte

  • Ostesnak 13. januar 2013 at 21:38 - Reply

   Hej Dikte,
   Selv tak for sidst. Jeg glæder mig til at kigge nærmere på http://www.diktepost.dk.
   Mange ostehilsner, Camilla

   • Dikte Post 10. februar 2013 at 12:10 - Reply

    Hej Camilla. Dejligt at din blog nu kører uden problemer – og linket virker fra min blog. Tak for din fine response, dem tager jeg til mig og arbejder glad videre.
    Og så et ostespørgsmål:
    Kender du noget til SØNDERJYDEN, det er en blåskimmel?

    • Ostesnak 11. februar 2013 at 22:42 - Reply

     Hej Dikte,
     mon ikke du tænker på Høgelund blåskimmelost i Unika-serien fra Arla?
     Jeg har ikke smagt den (endnu). Men du kan nok få fat i et stykke på Unikas bod i Torvehallerne.
     KH Camilla

 33. Jørn 10. januar 2013 at 12:33 - Reply

  Hej Camilla
  Fin blog du har fået strikket sammen, den glæder en gammel ostemand sig til at følge! Skal nok komme med input når jeg oplever noget nyt i det franske – I er jo blevet lidt en-sporet!

  • Ostesnak 10. januar 2013 at 13:56 - Reply

   Tak Jørn, du er meget velkommen til at læse med og komme med input fra det franske. Og nu er det jo min helt egen blog, så jeg kan jo skrive om alt – bare det lugter af ost 🙂 Ha’ det godt! KH Camilla

 34. Piskeriset 30. december 2012 at 18:43 - Reply

  Er enig med Lise – det er da alt for fedt med en osteblog! Elsker ost – ikke alle slags, men jeg er blevet bedre til de stærke med årene – og jeg opsøger gerne nye typer oste for at udvide (oste-)horisonten 🙂

  • admin 30. december 2012 at 18:50 - Reply

   Tak! Velkommen til! Jeg har jo været på samme rejse som dig, og det er sjovt, når man finder ud af, at man faktisk godt kan spise den ost OGSÅ! For horisonterne skal jo udvides…. 🙂

 35. Lise Lotz 27. november 2012 at 21:21 - Reply

  Hej Camilla,

  Hvor er det skønt med en blog, der kun handler om ost! Og så endda med ret meget fokus på de gode historier. En stor ostehørmende tommelfinger i vejret for det!

  Lise

  • admin 27. november 2012 at 22:24 - Reply

   Tak Lise, glæder mig til at dele flere gode ostehistorier med dig og andre osteglade læsere.

Skriv en kommentar