Ostebloggen
Ostesnak er navnet på ostebloggen, der for alvor så dagens lys i 2012. Her finder du små og store historier om ost. Nogle er uforpligtende sjove – andre er seriøst ostenørderi. Du vil også møde et hav af ildsjæle, der på forskellig vis har dedikeret deres liv til ost. Og ikke mindst finde opskrifter og inspiration.
Jeg vil invitere dig til at gå tilbage i tiden til de lidt ældre blogindlæg også (via pilene nederst på siden).
God læselyst på ostebloggen!
Årets højdepunkter: 2024 set med ostebriller
Her er nogle af mine udvalgte højdepunkter fra et år, der virkelig blev et godt osteår.
Adventskonkurrence #4: Vind 2,5 kg Le Gruyère AOP
Denne uges vinder får et stort stykke af den schweiziske klassiker: Le Gruyère AOP. Skal det være dig?
Adventskonkurrence #3: Mød Miss Bøffel
Kender du Miss Bøffel? Hun er en elegant bøffelgouda - og hovedattraktionen i denne uges adventskonkurrence.
Adventskonkurrence #2: Vind franske oste fra Président
Denne uge kan du vinde lækre franske oste fra Président - se også, hvordan du kan skære brien ud som en julestjerne.
Adventskonkurrence #1: Vind Thilos prisvindende oste
Vi tager hul på adventskonkurrencerne med smagfulde oste fra et nordtysk gårdmejeri. Læs mere og deltag.
Le Gruyère AOP – Schweiz’ osteikon
Du ved sikkert, at Le Gruyère AOP er en schweizisk osteklassiker. Men kender ostens historie, og hvad der har formet den?
Dyster om at lave Schweiz’ bedste ost
Swiss Cheese Awards er en prestigefyldt konkurrence, en osteskole og en vaskeægte folkefest. Læs om min oplevelse af ostemesterskabet.
Ostesnak fylder 12 år – lad os fejre det!
Ostesnak fylder 12 år. Det fejrer vi med en fødselsdagskonkurrence, hvor du kan vinde lækre oste på flot ostebræt!
Myseost – den ’ekte’ gedeost
Ved du, hvordan man laver myseost, altså den 'ægte' gedeost? Tag med til fjelds og besøg Prestholt Støl, hvor de sommeren over laver geitost af gedernes fjeldmælk.
Sommerferie på sæteren
På sæteren Gurostølen holder familien sommerferie, mens køerne græsser frit. Af den friske fjeldmælk laver de traditionelle norske oste. Mød Rakel, Jarle og køerne her.
Ostefamilien fra Geilo
Lidt uden for Geilo bor en familie, der lever og ånder for ost. Om sommeren bor familien og deres 200 malkegeder oppe på fjeldet, hvor dyrene græsser frit, mens familien laver myseost og andre oste af deres mælk.
Sommerliv på den norske sæter
Den norske sæter er en vigtig del af den norske kulturarv. Læs om baggrunden og kom med på sæterbesøg.