Ostelinks

Her på siden finder du links til interessante hjemmesider om ost, hvis ud vil vide mere om en bestemt ost.

Jeg opdaterer siden løbende. Links har det med at blive ændret, så hvis du lægger mærke til et “dødt” link, vil jeg være glad for at få det at vide. Skriv til camilla@ostesnak.dk, tak.

God fornøjelse!

Stilton PDO

I EUs database over kvalitetsbeskyttede oste kan du søge på en bestemt ost eller se et lands oste, der har opnået eller er på vej til at opnå beskyttelsen.

DANSK OST:

Gundestrup Mejeris hjemmeside
Danske BGB-oste er beskrevet her. P.t. har vi Esrom, Danablu og Danbo registreret med denne kvalitetsbetegnelse.

ENGELSK OST:

Stilton: Den officielle side bag Stilton

FRANSK OST:

Abondance: Den flotte hjemmeside om Abondance AOP fortæller i flotte billeder og ord historien bag osten, AOP-kravene samt giver traditionelle opskrifter med osten. På engelsk og fransk.

AOP-ostene (de kvalitetsbeskyttede egnsoste) er samlet her på denne side.

Banon: Organisationen bag Banon AOP har lavet denne side, der både er på engelsk og fransk.

Beaufort: Den officielle side på fransk med historien om osten og egnen, flotte billeder og opskrifter.

Brier med karakter (Brie de Meaux AOP og Brie Melun AOP): Siden for organisationen af producenter, indeholder også opskrifter. På fransk.

Camembert de Normandie AOP: På denne hjemmeside på fransk kan du læse om de fire AOP-oste fra Normandiet, herunder camembert.

Comté AOP: Den officielle side på engelsk

Crottin de Chavignol AOP: Verdens mindste ost har også en officiel hjemmeside. Kun på fransk.

Gedeost. Frankrig er verdens største producent af gedeost, og denne kampagneside lavet til USA fortæller en masse om gedeost. Lige fra typer og modning til opskrifter og hvad der passer godt til gedeost.

Langres AOP: Den officielle side bag den lille rødkitost fra Champagne. Kun på fransk.

Livarot AOP: Den officielle side med oste fra Normandiet, herunder Livarot. Historie og opskrifter m.m. Siden er på fransk.

Mont d’Or: Her er en side om Mont d’Or AOP med masser af information – på fransk

Morbier: Siden bag Morbier AOP, der beskriver historien bag osten, regionen samt giver opskrifter med Morbier. Siden er på fransk.

Neufchatel: Neufchatel AOP – den hjerteformede ost fra Normandiet. Siden er på fransk.

Ossau Iraty AOP: Her er en skøn fåreost fra Pyrenæerne. Se billeder og læs om osten på den officielle side, som er på fransk.

Pont l’Eveque AOP stammer fra 1100-tallet og er med på denne hjemmeside med AOP-oste fra Normandiet. Noget tekst på engelsk, men langt mere info på fransk.

Reblochón de Savoie: Reblochón de Savoie AOP – hjemmeside med historien bag osten, beskrivelse af køerne, osten og meget mere. Også opskrifter. På engelsk og fransk.

Roquefort er en af Frankrigs ældste oste. Man kan besøge grotterne og se, hvor ostene lagrer. Læs om osten, landsbyen, terroir og planlæg dit besøg på denne hjemmeside, der er på fransk.

Saint-Nectaire AOP er en af Auvergnes fem AOP-oste. Se de flotte billeder og lær mere om osten på dens hjemmeside, der kun er på fransk.

Tomme de Savoie IGP – egnsosten har sin egen hjemmeside med beskrivelser og opskrifter. Siden er på fransk.

GRÆSK OST:

Bag denne side står en græsk osteproducent. Her kan du læse om fetaosten, men også om mange andre græske oste. På græsk og engelsk.

ITALIENSK OST:

Alt om italiensk ost findes her på formaggio.it, som indtil videre kun er på italiensk. Man kan blandt andet søge på en region og se hvilke oste stammer herfra.

Asiago: Konsortiet bag Asiago har både en hjemmeside (også på engelsk) og en app.

Fontina DOP: Konsortiets hjemmeside (på engelsk) om bjergosten fra Aostadalen.

Gorgonzola: Konsortiet bag Gorgonzola DOP har denne hjemmeside, som endda er oversat til dansk.

Grana Padano: Konsortiets hjemmeside fortæller om osten i ord og med video, og du kan også finde opskrifter med osten.

Mozzarella di Bufala Campana DOP: Konsortiets hjemmeside på engelsk.

Parmigiano Reggiano: Konsortiets hjemmeside på engelsk indeholder masser af information om osten fra ko til bord.

Pecorino Sardos hjemmeside er primært på italiensk. Her kan du læse om osten – og ikke mindst se hvor du finder producenterne, der meget gerne åbner dørene for dig.

Pecorino Toscanos hjemmeside er på engelsk og fortæller om fåreosten og har opskrifter.

Taleggio: Konsortiets hjemmeside på italiensk med info om osten og lidt opskrifter finder du her.

SCHWEIZISK OST:

Appenzeller: Flot hjemmeside med flotte billeder og information om bjergosten med den krydrede smag. På engelsk.

Emmental: Hjemmeside på engelsk med masser af information om den schweiziske Emmental AOC, der er beskyttet under schweizisk lov.

Gruyère AOC: En informativ hjemmeside om den skønne råmælksost – lige fra historien bag og detaljerede egenskaber til opskrifter og en guide til at finde et mejeri i nærheden.

SPANSK OST:

Cabrales: Den officielle for Cabrales DOP side er fyldt med information om historie, fremstilling, opskrifter mv. Kun på spansk.

Konsortiet bag Mahón-Menorca DOP har en hjemmeside med beskrivelse af osten, dens historie, fremstilling, lidt opskrifter med mere. På engelsk og spansk.

Majorero-osten kommer fra Fuerteventura og er en gedeost smurt med olie og paprika under lagringen. Konsortiets hjemmeside er på spansk.

Manchego: Manchegos officielle side (siden er på spansk, men beskriver kravene til en manchego og viser flotte billeder af får og område).

Murcia al vino DOP er en gedeost lagret i rødvin. Den er en af tre DOP-oste fra Murcia. Læs mere om ostene på konsortiets hjemmeside (på spansk).

San Simón da Costa DOP (den røgede komælksost fra Galicien) har en hjemmeside på blandt andet engelsk.

USA:

Her er link til gode ostehandlere i Californien.

California Artisan Cheese Guild har blandt andet oversigt over gårdmejerier i Californien.

California Cheese Trail – et godt sted at starte, når du vil se ost i Californien (nord for San Francisco)

The Cheese School of San Francisco har en spændende kalender fyldt med events.

7 kommentarer

  1. Hej,

    Jeg bor i Norge, et land uden ost med smag, og jeg har samme udfordring som Gunnar, – så hvis jeg også kunne få en kopi af Alberts opskrift så ville jeg blive så glad 🙂

    MvH
    Per

    • Hej Per,
      Opskriften kom aldrig til mig, men jeg vil gerne gøre et forsøg på at skaffe den.
      På genhør!

  2. Gunnar Johannes Jensen

    Hej. Jeg boede nede på Lolland, og købte Gammel Ost hver 2 uger. Jeg savner denne Danske ost, og har aldrig kunnet købe den i andre lande. Jeg mener heller ikke at jeg kan importere den fra Danmark, så jeg må finde på en anden måde at skaffe den.
    Nu bor jeg i Brisbane i Australien, og har ledt i mange forretninger, men uden held. Er det noget jeg selv kan fremstille, og vil I hjælpe mig ?

    • Hej Gunnar,

      Jeg tror, at du tænker på en danbo, som er vores kitmodnede danske skæreost. Den bliver nok svær umiddelbar at finde ovre hos dig, da den primært sælges på det danske marked. Hvordan du lige kan lave den selv, ved jeg faktisk ikke. Om man kan lagre en tilsvarende ostetype (halvfast 45+ fx havarti eller en blød emmental) ved at vaske den jævnligt i et eller andet, det ved jeg faktisk ikke…
      Men måske kan du kontakte Arla i Australien (info@arlamayer.com.au, +61 1 300 587 725) og høre om de ikke kan sende en eller to danbooste med næste sending ost? En hel ost vejer omkring 8 kg, og er I flere, kan I jo dele. Jeg aner ikke, om det kan lade sig gøre. Men er der andre der importerer fødevarer fra Danmark til Australien på køl (eller frost?), så kan de måske hjælpe jer videre? Har I talt med osteforretninger om hvor de får ost fra?
      Jeg håber du finder en vej, skriv gerne igen og fortæl, om det lykkedes.

      Mange ostehilsner fra Danmar i snevejr
      Camilla

    • Albert Christensen

      Hvis jeg må blande mig i den flere måneder gamle tråd.
      Jeg har en opskrift på Danbo ost. Den kan sendes på mail.
      Mvh Albert Christensen

      • Ostesnak

        Hej Albert,
        Tak! Du skal være hjertens velkommen til at sende en opskrift på danbo, så skal jeg nok formidle den til Gunnar.
        Mange taknemmelige ostehilsner
        Camilla

  3. Pingback: Nyt år, nyt look - Ostesnak

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*