Reklame @Mejeriforeningen

Vinderen af Gourmetprisen 2025 indenfor kategorien af hårde oste var Fyrtårnsost fra Thise. En Vesterhavost lagret i et års tid.

Med sin dybe umamismag og ristede noter af nødder, karamel og frugtighed er der tale om en ost, der snildt kan stå alene. På et ostebord. Som en hapser i utide. En aperitif før middag eller som afrunding af et dejligt måltid.

Sådan en ost kan naturligvis også så meget andet. Har du fx en rest af den, har du den bedste smagsgiver i en ret. Her er opskriften på en omelet tilsat Fyrtårnsost, der bidrager med en skøn ostet smag.

Omelet med Fyrtårnsost
INGREDIENSER (1 person):

2 æg
20 g Fyrtårnsost (eller anden fast modnet ost), fintrevet (gem lidt til pynt)
lidt smør
½ avocado
blandet grøntsager (fx grillede asparges og brocolini)
purløg

SÅDAN GØR DU:

Pisk æggene let sammen og rør revet ost i. Smelt lidt smør på en lille pande til det er gyldent og ‘bruser af’. Hæld æggemassen på. Rør lidt rundt til det begynder at stivne. Skru ned for varmen og lad omeletten sætte sig i et minuts tid og drys ost på. Steg omeletten til den er brun på bunden og let stivnet. Fold en tredjedel mod midten på begge sider, så omeletten bliver aflang.

Når omeletten er færdigstegt, overflyt til tallerken. Top med avocado og grøntsager. Drys med salt, peber, purløg og den ekstra ost.

Tip:
Du kan også bruge grillet majs, soltørret tomat, røget laks, skinke, bacon, rucola, eller hvad du nu har i dit køleskab eller grøntssagsskuffe.

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

One Comment

  1. […] Se også opskrift på omelet med Fyrtårnsost […]

Skriv en kommentar