Mad med Reblochon

Tærte med grillede peberfrugter og Reblochón

Jeg har altid holdt af tærter – også efter 80’erne. Tærter er flotte, smager fantastisk – og kan varieres i det uendelige. Uanset om jeg følger en opskrift eller laver en tærte a la “tøm grøntsagsskuffen”, ender det som regel i et velsmagende resultat.

Tærte med grillede grøntsager og Reblochon

 

Men det er heller ikke helt ligegyldigt, hvilken ost, der bliver drysset ud over tærten. Oste smelter forskelligt, og de smager heller ikke ens i smeltet form. Så her kan man lege med osten, alt efter hvor meget smag, man gerne vil have i sin tærte. En lagret ost har f.eks. stor smag – også i varme retter, mens smeltet frisk mozzarella smager meget mildt og næsten sødt.

Til denne tærte har jeg brugt en blanding af revet parmesan og Reblochón skåret i strimler. Reblochón er en ost fra Savoien i det østlige Frankrig. Jeg har tidligere skrevet om den her. Sådan ser en Reblochón ud – den kan også sagtens nydes som den er:

Reblochon - lige til ostebordet eller til retten Tartiflette

TÆRTE MED GRILLEDE PEBERFRUGTER OG REBLOCHÓN

4 personer

Ingredienser:
Tærtedej (køb en rulle dej eller lav din egen af 250 g mel, 125 g smør, ½ tsk salt og ½ dl vand ved at køre det hele i en foodprocessor, rul ud, læg i tærteform og forbag i ca. 20 minutter ved 200 grader.)

Fyld:
4 peberfrugter
1 squash
1 løg
½ dl olivenolie
2 spsk tomatpuré
1 tsk oregano
1 chili
salt og peber
150 g Reblochón
50 g parmesan

Æggemasse:
4 æg
2 dl creme fraiche
salt og peber

Gør grøntsagerne klar: Rens peberfrugterne og skær dem i lange strimler, skær squash i skiver og løg i både. Vend med olivenolie og drys med salt og peber. Læg grøntsagerne på en bageplade og grill i ovnen ved høj temperatur, det tager mellem fem og ti minutter. Vend grøntsagerne undervejs.

Rør tomatpuré og oregano og smør på den forbagte tærtedej. Læg grøntsagerne på dejen og drys den finthakkede chili over sammen med lidt salt og peber.

Rør æggemassen sammen og fordel i tærten. Skær det meste af skorpen af Reblochón’en med en ostehøvl og læg skiver af osten på tærten. Drys med revet parmesan.

Bag i ca. 25 minutter ved 200 grader.

Tærte med grillede grøntsager og Reblochon

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*