Chevre Chaud - gedeost med skinke og blåbærvinaigrette

Chèvre Chaud – bagt gedeost på tre måder

Chevre Chaud - varm gedeost

Chèvre Chaud kan laves på et utal af måder. Ofte på en bund af salat eller på et stykke brød som her. Varm gedeost smager for mig mindre af ”ged”, så min påstand er, at selv om man ikke bryder sig om gedeost, kan man sagtens nyde disse små bruschettaer.

Her er tre forslag, som til sammen kan udgøre en forret eller en let frokost. Størrelsen på portionerne kan naturligvis varieres, her har jeg brugt skiver af en lille gederulle (St. Maure), som passede til en lille skive brød.

”Varm ged” på tre måder:

Chevre Chaud - gedeoste med æble, timian og honning

Gedeost med æble, honning og timian

4 stk.
½ æble
1 spsk honning
1 tsk timian
1 nip salt
4 skiver gedeost
4 små skiver brød
4 blade grøn salat
Skær æblet i små tern og vend det med honning, timian og salt.

Læg skiverne af gedeost på en bageplade med bagepapir og læg en god skefuld æbletern over. Læg også brødskiverne på bagepladen og bag det hele ved 200 grader i 7-8 minutter.

Skær salaten i strimler og anret den oven på brødene. Læg osten med æbletern øverst og drys evt. med lidt mere timian.

Chevre Chaud - gedeost med skinke og blåbærvinaigrette

Gedeost med parmaskinke og blåbærvinaigrette

4 stk.
4 små skiver brød
4 skiver parmaskinke
4 skiver gedeost
4 tsk blåbærvinaigrette

Blåbærvinaigrette:
1 dl frosne blåbær
1 spsk hvid balsamicoeddike
1 nip salt
1 nip sukker

Læg en skive skinke på hver brødskive på en bageplade med bagepapir, og læg osteskiverne ved siden af. Bag i ovnen ved 200 grader i 7-8 minutter.

De optøede blåbær røres godt med de øvrige ingredienser. Denne portion er rigelig til disse brød, men du kan sagtens anvende vinaigretten til en salat.

Chevre Chaud - gedeost med chili og honning

Gedeost med honning og chili

4 stk.
4 små skiver brød
4 skiver gedeost
honning
chiliflager
peber
rucola
sød chilisauce

Læg skiverne af brød på en bageplade med bagepapir og læg osteskiverne ved siden af. Dryp lidt honning over osten og drys med lidt chiliflager og friskkværnet peber. Bag ved 200 grader i 7-8 minutter.

Kom lidt rucola på brødet og læg osten ovenpå. Dryp med lidt sød chilisauce.

Hvad er din favorit af Chèvre Chaud?

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

8 kommentarer

  1. Pingback: 6. klasse på osteskole | Ostesnak

  2. Hej Camilla. Hvor skønt at du lagde en kommentar på min blog, så jeg dermed fik øjnene op for dit oste-paradis.
    Med hensyn til gedeost er jeg også fuldstændig fan. Jeg har altid flere forskellige slags på lager kommende fra min nabo-ostemand, der har et kæmpe udvalg. Jeg nyder osten varm som kold, og er enig med dig i at serveret varm kan osten sagtens spises af folk, der sender gedeost sure blikke. Jeg arbejdede på et tidspunkt i en trøffel-restaurant, hvor vi lavede en sandwich med sprødt baguette, gedeost, sort trøffel og honning. Og det var altså mums à la mums!

    • Hej Mette,
      Sikken en sandwich – det lyder fortryllende. Og så har Frankrig jo bare sådan et stort udvalg – din største udfordring må vel næsten være begrænsningens kunst…?!

      • Ja, det kan virkelig være svært at begrænse sig i Paris, for fristelser er der alle vegne. Men hvis man gør som pariserne og ikke springer på for mange mellemmåltider, så går det fint!

  3. Katrine Jensen

    Mmmh, lyder som 3 lækre opskrifter. Glæder mig til at prøve. Jeg har smagt en gourmet pizza af tynd sprød pizzabund med fint skåret kartoffel skiver, rosmarin, oliven olie og så lige drysset med stykker af modnet gederulle. Smagte himmelsk!
    Glade ostehilsner
    Katrine

  4. Mmm! Jeg fik for alvor øjnene op for gedeost, da jeg fik det i lun udgave sammen med valnødder og honning for en række år siden. Siden har jeg med fornøjelse spist det i både varm og kold udgave.

    • Ostesnak

      Mums… Der er nogle kombinationer, der gør smagsløgene glade, og en af dem er absolut gedeost og honning. Selv er jeg ret begejstret med kombinationen gedeost, æble og timian. God søndag!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*