Ditte Ingemann har blogget på The Food Club siden 2010. Hver gang jeg besøger bloggen, bliver jeg betaget af de smukke og farverige billeder, der understøtter hendes indbydende og spændende opskrifter.

Og i dag udkommer Ditte med sin første kogebog “Salater fra The Food Club”, der består af 80 opskrifter på sunde og knasende sprøde salater. Men også farverige, ja faktisk er bogen delt op i farver – ud fra råvarens farve. Ditte har i øvrigt taget alle billeder selv.

Sådan ser Salater fra The Food Club ud

 

Jeg er spændt på at se kogebogen i sin helhed – men her på bloggen får du et smugkig på en af salaterne: Linsesalat med halloumi og ramsløg.

Halloumi er en traditionel ost fra Cypern, og den har været fremstillet i århundreder. Oftest af gede- og/eller fåremælk. Osten er meget salt, og den udmærker sig ved, at den er god at grille eller stege – uden at smelte helt. Den kan efterhånden fås i de fleste supermarkeder.

Denne salat kan sagtens bruges som en frokostret, f.eks. med et stykke lækkert, groft brød til.

 

Linsesalat med halloumi

Linsesalat med halloumi og ramsløg

Til 4 personer

2 dl beluga linser
250 g halloumi
50 g rød mangold salat (spæde rødbedeblade)

Dressing:
2 spsk olivenolie
1 spsk honning
1 tsk grov sennep
1 tsk tørret ramsløg
saft fra ½ citron
peber

Skyl linserne, og kog dem i usaltet vand i ca. 20 minutter, hvorefter de tilsættes salt. Lad linserne dryppe godt af i en sigte. Skær halloumi i skiver, og steg dem på en varm, tør pande, indtil de bliver lysebrune, ca. 2 minutter på hver side. Vend linserne sammen med salatbladene.

Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til. Vend dressingen rundt i linsesalaten, og anret halloumiskiverne ovenpå. Salaten serveres med det samme.
Om Ditte Ingemann:

Ditte har en bachelor i ernæring og sundhed, og denne faglige basis har hun kombineret med sin passion for gode råvarer og smag – men også for det visuelle og æstetiske ved en ret.
Læs mere om Ditte og hendes tanker om bog og blog i dette interview – og se et klip med hende fra TV2 Lorry, hvor hun præsenterede sin bog.

Linsesalat med halloumi

 

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Navn:
E-mail:

7 Comments

  1. […] i øvrigt også denne skønne salat med Halloumi og linser fra The Food […]

  2. Ann-Louise 25. maj 2013 at 13:35 - Reply

    Gudars! både vackert & gott. Måste laga NU!

    • Ostesnak 25. maj 2013 at 14:28 - Reply

      Du har ret, billedet er utroligt smukt og giver appetit at se på. God fornøjelse med salaten.
      Mange hilsner Camilla

      • Oda Gjørtz 15. juni 2014 at 12:59 - Reply

        Ser så lækkert ud 🙂

        Desværre kan jeg ikke finde osten nogen steder i 8800 Viborg. Har spurgt Taverna, der fortæller, at supermarkedet som Bilka, Føtex m.fl. ikke længere vil have den i sortimentet.
        Så spørgsmålet er: Nogen der ved, hvor halloumi kan købes?

        Mvh
        O. Gjørtz

        • Ostesnak 16. juni 2014 at 10:00 - Reply

          Jeg vil anbefale dig at høre hos din ostehandler? Alternativ findes der en ost, der hedder Grilloumi, som er samme slags ost som halloumi. Den kan købes i Irma (også via deres net-butik med levering i Jylland – selv om de vist ikke kommer til Viborg).
          Jeg håber, at det lykkes for dig at finde den!

          Mange ostehilsener,
          Camilla

          • Oda Gjørtz 16. juni 2014 at 11:05

            Mange tak for svar. Desværre er den eneste osteforretning i Viborg for kort tid siden lukket 🙁
            Jeg må prøve Irma (nethandel).

            Med venlig hilsen
            Oda Gjørtz

          • Ostesnak 16. juni 2014 at 19:43

            Tja, nemt skal det ikke være. Du kan også prøve http://www.net-ost.dk.

Skriv en kommentar