Bruschetta med ricotta

Ricotta er en friskost, som kan bruges til utroligt meget – både i det salte og søde køkken. Navnet betyder ”kogt to gange/kogt igen” – og det er netop, hvad man har gjort. Man tager nemlig vallen (som er det, der bliver tilovers fra mælken, når man laver ost), koger den op og syrner med citronsyre. Ud af det kommer ricotta.

Gyldne bruschetta med ricotta

(4 personer til forret eller flere hvis de serveres som antipasti)

4 æg
Et nip salt
160 g ricotta
60 g parmesan
En knivspids muskatnød
8 skiver italiensk groft brød
60 g smør
50 g rucolasalat eller bredbladet persille
Salt

Pisk æggene og tilsæt en knivspids salt. Riv parmesan og muskatnød fint og bland med ricotta i en skål. Skær brødet i 1-1½ cm. tykke skiver. Smelt smørret på en pande, vend brødet i æggemassen og steg det gyldent på begge sider. Tag brødet af og lad det hvile i to minutter. Fordel ricottablandingen på brødene og pynt med hakket rucolasalat eller persille på toppen.

Tip: Skær brødet i mindre stykker, hvis retten serveres med andre antipasti.

Bruschetta med ricotta a la Moderne Mamma

Buon appetito!

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Skriv en kommentar