Rodfrugter og gedeost

Gedeostens lille pift

Når jeg kigger ud af vinduet kan jeg blive helt i tvivl om, hvilken årstid vi er i. Årets sidste sommerdag – men i stedet for sol og varme ser jeg store vandpytter og en frodig græsplæne.

Efterår eller ej – det er tid til rodfrugter igen. På et lokalt madmarked i går fyldte vi en pose med gule, rødstribede og røde rødbeder – og de farvestrålende grøntsager kom på middagsbordet. I selskab med lidt gedeost…

Rodfrugter med farver

OVNBAGTE RODFRUGTER MED GEDEOST

Blandede rodfrugter (rødbeder, gulerødder, selleri, pastinak, gulerødder og/eller kartofler), i tern
Lidt olivenolie
Salt og peber
Gedeost, i brud (jeg brugte en skimmelmodnet gederulle – men andre gedeoste kan også bruges)

Vend rodfrugterne med olien, salt og peber og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter. Fordel gedeosten over og bag videre i 10-15 minutter.

Rodfrugter og gedeost

Gedeosten har en lidt sødlig smag, som går rigtig godt til rodfrugterne. Og som lige giver det dér ekstra lille touch til grøntsagerne.

2 kommentarer

  1. dikte post

    Rigtig god ide. Har netop brugt ideen med rodfrugter, fennikel og porre + lidt pulled lam og små gedeoste i olie. Sikke godt dte smagte 🙂
    Tak for den gode idé 😀

    • Hej Dikte,
      Der er så mange herlige muligheder med rodfrugter, og din variation lyder sandelig også skøn.
      Kh Camilla

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*