I Spanien (og især i Castilla la Mancha syd for Madrid) er det en gammel tradition, at man lægger ost i olie. Det giver smag til osten, men man gjorde det oprindeligt for at konservere osten. I dag kan man både købe osten lagret i olie – og man gør det også selv.

Curado i olivenolie

Manchego i olivenolie er også en gammel hyrdetradition, da hyrderne jo skulle kunne spise langt væk hjemmefra. Det siges, at Columbus også tog ost i olie med til besætningen, da han for over 500 år siden stævnede ud for at finde Indien – og som bekendt havnede i Sydamerika.

Hvis du selv vil prøve det, så læg stykker af en ost (manchego eller en anden fast ost) i et glas og hæld en god olivenolie over. Lad osten trække mindst 24 timer. Du kan supplere med både ost og olie efter behov. (Den overskydende olie kan bruges til dressing eller andet).

Du kan også lave en marinade af olie og hvidvinseddike og tilsætte krydderurter (for eksempel rosmarin og hvidløg) og hælde over ostestykkerne. Det giver en anden smag – og er en helt anden historie :-).

Manchego i olivenolie

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Navn:
E-mail:

Skriv en kommentar