Sommerferien gik til Andalusien, og det fascinerer mig hver gang, når jeg træder ind på en benzinstation i en lille flække eller på en af motorvejens cafeterier og finder et bredt udvalg af ost og andre lokale produkter.

Her er det jo oplagt at gribe en manchego og en flaske vand, når man alligevel skal betale for sin benzin :-).

Oste-paa-benzintank

Men denne lille benzintank kunne også friste med olivenolie fra den allerførste presning, paprika fra La Vega, ris til paella, vin og mange andre lokale produkter – ofte med DOP-mærket.

Lokale produkter på tanken

 

Også et stop på et af de mange cafeterier langs motorvejene kan byde på gastronomiske oplevelser ud over god og stærk kaffe. Jeg stødte et sted på disse spændende oste med henholdsvis svampe og peber. Og dét sætter jo unægteligt lidt krydderi på rejsen.

Oste fra motorvejscafeterie

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Fortæl mig mere!
Published On: 18. juli 2014Categories: Spansk ostTags: , , , , ,

4 Comments

 1. Michael Seeger Hanmann 26. juli 2014 at 09:43 - Reply

  Den Danske sommer er friske jordbær med mælk og fløde og nyopgravede kartofler med furløg, eller ovenpå stort set alt slags pålæg Camilla. Men til varm mad er den nye kartoffel også uovertruffen, bare med en lille smørklat på.
  Håber du nyder den gode Danske sommer.
  Mange Sommer hilsner Michael.

  • Ostesnak 28. juli 2014 at 17:55 - Reply

   Tak, du kan tro, at jeg nyder sommeren. Lige fra sæsonens gastronomiske perler til det fantastiske vejr 🙂

 2. Michael Seeger Hanmann 21. juli 2014 at 18:24 - Reply

  Nej det er ikke lige i Danmark vi oplever den slags Camilla. Nu er der jo heller ikke så mange lokale osteproducenter tilbage i Danmark, de fleste er jo opkøbt af de store koncernmejerier. Dog skal det lige bemærkes at det ikke er så mange år siden der kunne købes den gode mellemlagrede fuldfede Mammen ost på en Statoil tank i Langeskov på Fyn, vist nok produceret på det lokale Ullerslev mejeri.
  Men det må være en dejlig oplevelse at kunne købe de dejlige lokale herligheder på en almindelig benzin station.

  • Ostesnak 22. juli 2014 at 07:35 - Reply

   Hej Michael,

   Til gengæld har vi herhjemme vores små vejboder om sommeren med havens/gårdens bær, nyopgravede kartofler, hjemmeslyngede honning osv. Og jeg synes heldigvis også, at der sker meget på den danske ostefront med mange nye spændende oste, der ser dagens lys i disse år. Men det bliver jo nok ikke lige på benzintankene, at vi kan finde dem 🙂

   Mange ostehilsner
   Camilla

Skriv en kommentar