Rødbeder og gedeost… Hvis jeg skal nævne det bedste ved den mørke årstid, som er over os netop nu, så bliver det ilden i brændeovnen, dampende te i mit krus og masser af rodfrugter. Rødbeder er min favorit. Sprængfyldte af vitaminer og så farvestrålende, at man bliver i godt humør. De fås i mange former og farver, og kan spises både rå (f.eks. i råkostsalat), kogte, syltede og bagte. De har en lidt sødlig smag, som jeg synes passer fortrinligt til blandt andet gedeost og feta. Her er en rødbedesalat, som jeg vender tilbage til gang efter gang.

Rødbedesalat med gedeost

Rødbedesalat med gedeost
INGREDIENSER (4 personer):

800 g rødbeder
½ dl olivenolie
¼ dl hvid balsamico
salt, peber
2 spsk ristede saltede græskarkerner
100 g gedeost (jeg brugte her Chevres aux Herbes, en frisk gedeost med krydderurter i)
et par kviste timian
Bag rødbederne i ca. en time ved 200 grader. Pil skallen af og skær dem i stave. Rør dressing af olie, eddike og salt/peber, og vend de varme rødbeder heri og lad dem trække til de er kolde. Server på et fad, drys med græskarkerner og lidt timianblade. Skær osten i mindre stykker og fordel over osten.

Velbekomme!

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

3 Comments

 1. Signe 23. november 2012 at 11:12 - Reply

  Mmm, det ser dejligt ud :)!

  • admin 23. november 2012 at 13:59 - Reply

   Tak! Og så kan du jo variere både med en anden ost, krydderurter, blande salatblade i…

   • Signe 23. november 2012 at 15:04 - Reply

    Ja det kan jeg forestille mig. Jeg ved ikke, om du så min anden kommentar, under din “bag om bloggen” – men jeg kunne meget godt tænke mig, at få navnene på de 4 oste, vi smagte i går? Eller står de i Fransk fast Food- bogen :)?
    Jeg følger dig nu på bloglovin. K.h.

Skriv en kommentar