Salat med gedeost

Rødbeder og gedeost – mmm…

Hvis jeg skal nævne det bedste ved den mørke årstid, som er over os netop nu, så bliver det ilden i brændeovnen, dampende te i mit krus og masser af rodfrugter. Rødbeder er min favorit. Sprængfyldte af vitaminer og så farvestrålende, at man bliver i godt humør. De fås i mange former og farver, og kan spises både rå (f.eks. i råkostsalat), kogte, syltede og bagte. De har en lidt sødlig smag, som jeg synes passer fortrinligt til blandt andet gedeost og feta. Her er en rødbedesalat, som jeg vender tilbage til gang efter gang.

Rødbedesalat med gedeost

Rødbedesalat med gedeost

INGREDIENSER (4 personer):
800 g rødbeder
½ dl olivenolie
¼ dl hvid balsamico
salt, peber
2 spsk ristede saltede græskarkerner
100 g gedeost (jeg brugte her Chevres aux Herbes, en frisk gedeost med krydderurter i)
et par kviste timian
Bag rødbederne i ca. en time ved 200 grader. Pil skallen af og skær dem i stave. Rør dressing af olie, eddike og salt/peber, og vend de varme rødbeder heri og lad dem trække til de er kolde. Server på et fad, drys med græskarkerner og lidt timianblade. Skær osten i mindre stykker og fordel over osten.

Velbekomme!

3 kommentarer

  1. Mmm, det ser dejligt ud :)!

    • Tak! Og så kan du jo variere både med en anden ost, krydderurter, blande salatblade i…

      • Ja det kan jeg forestille mig. Jeg ved ikke, om du så min anden kommentar, under din “bag om bloggen” – men jeg kunne meget godt tænke mig, at få navnene på de 4 oste, vi smagte i går? Eller står de i Fransk fast Food- bogen :)?
        Jeg følger dig nu på bloglovin. K.h.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*