I 1800-tallet blev den engelske egnsost cheshire betegnet som ‘fattigmandens ost’. Det var nemlig en billig måde at få protein på. Uden at skele til økonomien, så kan ost  med sin fylde, smag og substans sagtens erstatte kød i et måltid.

Superfood salat med feta

Tidligere på året oplevede jeg i London på menukortene at finde de skønneste salater spækket med spændende grøntsager på en bund af quinoa, linser, ris og/eller andet OG toppet med ost. De gik under navnet Super Food Salad.

Man definerer superfood som en fødevare med en ekstra koncentration af nyttige vitaminer og mineraler. Der findes ingen officiel liste over superfood, men kan fx være laks, blåbær, chiafrø og quinoa.

Uanset hvad – her er en salat, som gør en masse godt for både krop og sjæl! Og den kan varieres med årstidens grøntsager.

Superfood salat med feta

Man kunne sagtens udelade kyllingen, men af hensyn til familiens teenagedrenge er der både kylling og ost i salaten 🙂 Her har jeg brugt feta, som bidrager med sin dejlige syrlighed og fylde fra fåre- og gedemælken.

Superfood salat med feta

SUPERFOOD SALAT MED FETA
Ingredienser  (4 personer):

5 dl quinoa og linser, kogt
3 dl vilde ris, kogt
olivenolie
4 spsk kirsebæreddike
salt
3 håndfulde rucola
1 bakke aspargesbroccoli, dampet
1 fennikel, skåret i tynde strimler
4 kyllingebryst, stegt og skåret i strimler
150 g feta
½ granatæble, kernerne
2 håndfulde friskbælgede ærter
Krydderurter fx bredbladet persille og basilikum

Kog en rigelig portion af quinoa, linser og ris og frys resten ned til en dag, hvor det skal være lidt nemt. Bland quinoa, ris, linser med lidt olivenolie og kirsebæreddike og lidt salt. Vend med rucola og anret som bund på et fad.

Læg ovenpå aspargesbroccoli, fennikel og kylling. Smuldr feta over og drys granatæblekerner, ærter og krydderurter over.

Servér evt. med brød.

Superfood salat med feta Superfood salat med feta

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Skriv en kommentar