I dag (den 30. maj) sker der noget helt afsindigt vanvittigt på en bakke med navnet Cooper’s Hill lige uden for byen Gloucester i det vestlige England. Cheese Rolling hedder det. Nogen vil måske endda kalde det galskab. Men faktum er, at klokken 12 ruller en knap 4 kg double gloucester-ost ned ad den stejle bakke. Og lige i halen på den styrter en stor mængde mennesker i halsbrækkende fart for at forsøge at fange osten. Kolbøtter, saltomortaler og frie fald skal der til, før de heldige når bunden af bakken – mens andre må ligge og vente på hjælp. Den første, der når bunden, har vundet. Der bliver gennemført fire løb, og der er også præmier til dem, der kommer først op ad bakken igen.

Sådan så det ud sidste år:

 

FORBUDT SJOV

Som man kan se på videoen er det ikke for børn og skrøbelige kroppe. Ostevæddeløbet har fundet sted siden 1800-tallet (måske før), men blev forbudt af myndighederne i 2010. Det skete ikke uden protest, og loyale tilhængere har hvert år fundet vej til bakken og trodset de opsatte advarselsskilte. Frivillige bruger flere dage op til løbet med at rense bakken for sten og sætte hegn op, og det er også frivillige, der yder førstehjælp under løbet.

Cheese rolling-bakkenDen stejle bakke – billedet er fra http://www.cheese-rolling.co.uk/

denne hjemmeside kan du i billeder og ord få en detaljeret beskrivelse af sidste års Cheese Rolling. Sjov eller galskab? Hvad tænker du?

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Published On: 30. maj 2016Categories: Engelsk ost, OstetyperTags: , , ,

Skriv en kommentar