Chevre Chaud

Chèvre Chaud

Nogle ting lyder altså bedst på et andet sprog end dansk. Jeg vil til enhver tid hellere sætte tænderne i en Chèvre Chaud end i en Varm Ged, som det betyder direkte oversat. Chèvre Chaud er en klassisk fransk bistroret, der findes i et utal af nuancer. Den er let at lave, ser flot ud – og smager himmelsk.

Chevre Chaud

Det er også værd at bemærke, at gedeost smager meget forskelligt, om den er kold eller varm. Jeg synes, at grillet gedeost har en lidt mildere smag…

Chevre Chaud

CHÈVRE CHAUD

Ingredienser (4 personer):
12 skiver flutes
12 skiver gederulle (fx en Sainte Maure)
olivenolie
12 laurbærblade
friske timiankviste
peber
12 halve valnøddekerner
salat (fx en blanding af spinatblade, hjertesalat og rucola)
en håndfuld blåbær
vinaigrettedressing af sennep, salt, kirsebæreddike og olivenolie

Dryp olivenolie på brødskiverne, og læg herpå et laurbærblad, en skive gedeost og dryp lidt olie over. Læg en timiankvist og en valnød på toppen og drys med peber. Bag i ovnen ved 230 grader i ca. fem minutter, til osten er gylden og let smeltet.

Anret på et fad en bund af salat og læg blåbær på. Rør en vinaigrettedressing og dryp den over salaten. Kom de lune gedeostebrød ovenpå, fjern forsigtigt laurbærbladet. Servér med et køligt glas hvidvin eller rosé.

Chevre Chaud

Man kan også servere de små grillede brød med gedeost på et salatblad som forret eller en lille tapas.

Chevre Chaud

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*