Manchego og mandel pesto

Spansk pesto med manchego og marcona mandler

Som lovet i sidste indlæg kommer her en opskrift fra den amerikanske osteblogger Madame Fromage. Hun har i sin bog en lækker pesto i en spansk udgave. Parmesanen er skiftet ud med den spanske fåremælksost Manchego, pinjekernerne med Marcona-mandler og basilikumbladene med rucola.

Pestoen kan bruges til diverse pastaretter, men selv holder hun af at spise den til morgenmad – smurt på en skive ristet brød med et blødkogt eller pocheret æg på toppen. Mums!

Manchego og mandel-pesto
Foto af Jason Varney

MADAME FROMAGES PESTO AF MANCHEGO OG MARCONA-MANDLER

Ingredienser:
5 dl rucola (tætpakket)
1 spsk økologisk citronskal
2 spsk citronsaft
1 dl Marcona-mandler (eller andre mandler)
120 g Manchego, revet
2 små fed hvidløg
havsalt i flager
1 dl ekstra jomfruolivenolie

Rist mandlerne på en tør pande og afkøl dem lidt. Blend alle ingredienser undtagen salt og olivenolien. Tilsæt olivenolien og rør den godt ind i pestoen. Smag til med salt.

Brug en morter, hvis du vil have en grovere pesto.

Manchego og mandel-pesto
Foto af Jason Varney

2 kommentarer

  1. Åj, hvor ser det himmelsk ud 🙂 Er på vej til Spanien og skal bo i Bungalow – så det skal prøves med de lokale råvarer:)

    • Jamen, så er det bare ud at finde en god manchego og nogle fine mandler. Faktisk er Marcona mandlerne af spansk oprindelse – og anses for nogle af de bedste i verden. Rigtig god tur!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*