Membrillo og manchego

Manchego med membrillo (kvædebrød)

I vores have har vi japanske kvæder. De vokser på en busk og er meget mindre end de store pære- eller æblekvæder. Men de kan godt bruges til madlavning alligevel.

I Spanien er det almindeligt at spise membrillo eller kvædebrød til fx manchego, og i weekenden lavede jeg min egen hjemmekogte membrillo. Der er så meget pektin (stivelse) i kvæder, at man udelukkende med kvæder og sukker kan opnå en fast konsistens.

Membrillo og manchego

En tommelfingerregel siger, at man skal bruge samme mængde kvæder (urenset) som sukker. Jeg brugte dog mindre, nemlig samme mængde sukker som rensede kvæder. Det gav en snert af syrlighed i det ellers ret søde kvædebrød.

Membrillo og manchego

MEMBRILLO (KVÆDEBRØD PÅ DANSK)
Ingredienser:
500 g kvæder (urenset), det gav 400 g kvæder (renset)
400 g sukker
1 citron, saften fra
1 kanelstang, brækket i to
Lidt mandler, ristet og grofthakket

Skær kvæderne i kvarte og fjern kernehuset. Skær i både. Kom i gryden sammen med sukker og rør godt rundt. Tilsæt citronsaft og kanelstangen. Varm langsomt op og lad simre i en god time. Kvæderne bliver lidt rødlige, når de er klar.
Fjern kanelstang. Blend og hæld i et fad eller skål belagt med bagepapir. Afkøl, og efter et par timer kan kvædebrødet skæres i strimler og serveres til osten. Drys med de sprøde mandler.  Opbevar membrillo på køl.

EfterårMembrillo og manchego

TIP
Skulle du have noget kvædebrød til overs, så kan du skære det i tern og vende i perlesukker. Og vupti har du lidt konfekt.

3 kommentarer

  1. Pingback: Guide: Sådan laver du julens bedste ostetallerken - Ostesnak

  2. Pingback: Vind skønne danske oste - Ostesnak

  3. Pingback: Nytårsaftens store ostebrag - Ostesnak

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*