Ostesnak adventskalender

Vind skønne danske oste

SPONSORERET INDLÆG / REKLAME / I SAMARBEJDE MED MAMMEN OST

Ost kan spises på alle tider af døgnet! I den spæde start af min egen osterejse, dengang jeg var en meget forsigtig nybegynder udi osteuniverset, mødte jeg en vaskeægte osteelsker. Han fortalte, at han spiste blåskimmelost til morgenmad, og jeg troede, at det var løgn. At det var umuligt. Men siden har jeg mødt flere af hans slags 🙂  Og mine egne grænser har også rykket sig gevaldigt. Dog måske ikke lige til blåskimmelost til morgenmaden. Endnu…

Ostesnak adventskalender

Ost til hele døgnet

De fleste er nok med på en ostemad til morgenmad. En skive danbo på et stykke rugbrød eller franskbrød, og i løbet af dagen finder andre oste vejen til tallerkenen.

I årets første adventskalender kan du vinde ost til hele døgnet. Du kan naturligvis også spise dem sammen når som helst. Som her fx:

Ostesnak adventskalenderEn lille snack bestående af danbo på knækbrød, Tange Sø Ost i stave og danablu (her serveret med en skive kvædebrød).

Mammen – ost i tre generationer

I det midtjyske, nær Bjerringbro, hører Mammen hjemme. På fire lokationer producerer man et bredt udvalg af danske oste lige fra bgb*-ostene danbo og danablu til salatost (feta-type), hytteost, flødeost og friske gedeost samt faste oste som bl.a. samsø og havarti. Og den nyeste ost Tange Sø Ost (som du også kan vinde).

* bgb = Beskyttet Geografisk Betegnelse

Mammen Mejerierne er en familieejet mejerivirksomhed. I 1953 overtager Mammens grundlægger et eksisterende mejeri, der har lavet smør og klassiske danske oste siden 1911.

I dag ejes og drives Mammen af grundlæggerens søn og barnebarn.

Ostesnak adventskalender

Sådan deltager du

Vi lægger stærkt ud med adventskalenderen i år, hvor der er FIRE ostepræmier på højkant. Hver præmie består af et stykke danbo skæreost, danablu blåskimmelost (60+, dvs det er den mest cremede variant) og et stykke Tange Sø Ost. Den sidste ost er helt ny, den er endnu ikke kommet til supermarkedernes hylder. Det er en lagret ost med fin balance mellem sødme, lagret umami-smag og intens fylde. En ost, der knaser lidt og altid smager godt 🙂  (smelter også fint, i øvrigt).

Har du lyst til at smage Mammens dejlige oste, så skal du skrive en kommentar herunder, hvori du skriver, hvornår på døgnet, du tænker at nyde disse oste.

Du kan også deltage på facebook og på instagram – men kun én gang hvert sted. Jeg trækker fire vindere fredag den 7. december. Jeg kontakter vinderne direkte og offentliggør det også her på bloggen.

Ostesnak adventskalender

Held og lykke!

34 kommentarer

  1. Tak til alle jer, der har deltaget i konkurrencen om lækre oste fra Mammen. De fire vindere er fundet på tværs af ostebloggen, facebook og instagram, og de har fået direkte besked. Til lykke til Irene J, Bodil K, @lacucinanada og @krimatho.
    HUSK en ny konkurrence skydes igang på søndag.
    På gensyn.

  2. Jytte Normann

    Dejligt hele døgnet. Dog Danablu senere på dagen eller i en dejlig sovs.
    Bedst et dejlig ostemad efter frokosten. Disse er lige til julefrokosten

  3. Camilla Hovej

    Jeg tænker til morgenmad eller aften snack 🙂

  4. Louise Stampe Hansen

    Til vores morgenmad

  5. Hvornår kan jeg ikke spise ost 🙂

  6. Om aftenen med min mand

  7. Jakob Høgel

    Jeg kan bedst lide ost udenfor de tre hovedmåltider. Så kan man spise den helt uden tilbehør, måske bare med lidt fennikel eller anden grøntsag til

  8. Spiser gerne ost til alle måltider, men de her ville jeg passe ind til en weekend frokost med et hold gode venner

  9. Ost kan jeg spise døgnet rundt! Allerhelst i selskab med venner eller familie – enten ved morgenbordet eller om aftenen med rødvin til! Men som natmad er ost også min yndlings-spise.

  10. Mammen ost er seriøst de bedste.. særligt hytteost.
    Vi børn og jeg ville nyde et stykke (eller 6) i ulvetimen inden vi laver mad

  11. Lisbeth Glud

    Som en skøn dessert efter en lækker frokost

  12. Jeg kan altid spise ost, men ville nok gemme den til eftermiddags- eller aftensnack ☺️

  13. Jytte Bang

    Ost – morgen, middag og aften

  14. Jytte Bang

    Ost er godt hele døgnet

  15. caroline m

    Jeg vil spise osten til morgenmad eller til frokost (evt en julefrokost)

  16. Gitte Leth

    Jeg er vild med ost, og kan sagtens spise det døgnet rundt;) men til morgenmaden er det altid lækkert med en god ost;)

  17. På alle tider af døgnet ??Ej spøg til side (selvom jeg sagtens kunne), så ville danboen nok primært ryge på morgenbordet f eks på ristet rugbrød og de to andre ville jeg nyde med et godt glas belgisk juleøl og brød til.

  18. Kirsten Vinther

    Morgen, middag, aften og ind imellem. Mammen ost revet sikkert hit, og så har jeg forøvrigt gået i skole med ejeren

  19. Michael Siim Frølunde

    De vil blive nydt til aftenkaffen, nok med et lille glas god rom til.

  20. Lis Vinter

    Jeg vil spise de lækre oste til julefrokost og ellers til hygge og morgenmad !

  21. Jesper Olsen

    Jeg er til oste på alle tider af døgnet. Starter dagen med 4 ½ stk. rugbrød med ost, Frokosten sluttes som regel af med lidt ost. Om aftenen er et par “klodser” ost til et glas god vin også en nydelse.

  22. Charlotte Mørck

    Min ældste datter elsker ost – især de skønne danske udgaver, som smager af noget. Til jul kommer hun hjem fra Canada, hvor hun har boet i et halvt år og det kunne være skønt at overraske hende med et ostebord.

  23. Jørgen-Ulrik Emborg

    næsten hele døgnet

  24. Jeanett Rasmussen

    Efter en sen aftenvagt som tjener, er det skønt at “falde ned” igen, med en lille ostesnack. På mit arbejde spiser vi aftensmad kl. 16:15 og så er der altså et lille hul i maven, når man kommer hjem ca. kl. 22:30. Her ville denne lille anretning være perfekt. Uhm.

  25. sonja zattlander

    til kaffe om aftenen:)

  26. Amanda Bach

    Til aften med vin 🙂

  27. Altså jeg kan spise ost når som helst, men lige præcis disse vil jeg nyde som en aftensnack med et godt glas vin til 🙂

  28. Hans Jørn Nielsen

    Ost kan spises på alle tider af døgnet, men jeg starter dagen med et stykke hjemmebagt franskbrød med marmelade og ost (danablue, saint agyr eller danbo) senere kan der komme et glas portvin med et stykke kristal. Ost er et grundstof i vores madlavning.

  29. John Lund Steffensen

    Jeg spiser ost til morgenmaden HVER dag!

  30. Pia Merete Eriksen

    På alle tider af døgnet – men helst til eller i min aftensmad

  31. Mellemlagret ost om morgenen – blåskimmel og stærkere oste om aftenen ❤️

  32. Vibeke Helsinghoff

    Jeg spiser ost på alle tider af døgnet 🙂
    Til morgenmad – en blid én
    Når jeg skal have et mellemmåltid
    I alle mulige retter til aftensmad. Ostesuppe, knuste kartofler med Danablue-drys og bacon, pizzaer osv osv

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*