Hvad er hvidskimmelost2023-11-14T10:04:27+01:00

Hvidskimmelost

En hvidskimmelost kendes på det tynde lag af hvid skimmel på overfladen. Det kan være et ensartet blødt skimmellag eller være mere snirklet i sit udtryk. Det kommer an på, hvilken kultur er brugt.

Hvidskimmelen er med til at modne osten udefra og ind, og herved bliver osten mere cremet og smagfuld.

Blandt de hvidskimlede oste finder vi typisk smagsnoter, der spænder fra fløde og smør til champignon og efterårets fugtige skovbund.

Brie, camembert og mange flere

Det er svært at forestille sig et ostebord eller et ostebræt uden en hvidskimmelost. Denne type ost kan nemlig være med overalt og på ethvert tidspunkt. Fra morgenmåltidet, som aperitif, på et ostebord eller som en bid godnat-ost på en kiks. Og så har vi slet ikke nævnt hvidskimmelostene i madlavningen…

Uanset om du holder mest af en cremet, mild brie, en moden og næsten løbende camembert eller en flødefed tripple cream ost, kan du være sikker på at finde, hvad du søger blandt hvidskimmelostene.

Klik på billederne og læs mere om ostene…

Forskellen mellem brie og camembert

Camembert

Mont d’Or

Neufchâtel

DON’T WORRY
BRIE HAPPY!

Her er din vejviser til hvidskimmelostene

Sådan bruger du en hvidskimmelost

Det allervigtigste når du skal servere en hvidskimmelost – uanset om det er til gæster eller dig selv på en ganske almindelig tirsdag aften er, at du får osten ud af køleskabet i god tid. For når osten er tempereret, er smagen optimal. En times tid er fint, hvis osten er omkring 200 g.

Her er lidt inspiration til, hvordan du også kan bruge hvidskimmelostene i køkkenet eller opskrifter på nemt tilbehør.

God fornøjelse!

Go to Top