Syltede rødløg

Eller: Verdens nemmeste tilbehør til ost.

Det er sommer, det er ferie. Solen skinner, og aftenerne er lune og lyse. What’s not to like?! Oste på et bræt, lidt brød, kirsebær fra haven – og syltede rødløg. Vupti – maden er serveret.

Syltede rodlogPå brættet er en cremet brie, en schweizisk grottelagret ost og en pecorino med trøfler. Udover løgene og en abrikoskompot.

 

Syltede rødløg har både sødme og syre og lidt sprødhed. De passer godt til de faste oste, men også til andre typer. Du kan bruge alle slags eddike, men smag dig frem og justér evt. med ekstra sukker og lidt salt.

Syltede rødløg

1 rødløg
½ dl hvidvinseddike
½ dl sukker

Pil løget og skær det i fine både eller ringe.

Kom eddike og sukker i en gryde. Kog op og rør til sukkeret er opløst. Hæld over løget og lad det trække i mindst en time (men også gerne længere). Hæld lagen fra og servér til ost.

Syltede rodlog

Tip

Syltede rødløg kan bruges til meget mere end ost. Lav derfor en større portion og brug i en burger, på en pizza, i en tærte eller som pynt på smørrebrød.

 

Jeg ønsker dig en skøn sommer!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *