Som du måske har læst på ostebloggen, fik jeg en myseost-challenge, da Trude forærede mig en kogebog med 98 opskrifter med myseost! Første del af denne challenge begyndte i det søde køkken, hvor den søde brune ost med karamelsmagen virkelig kunne noget i en is med blød karamelfudge.
Men hvad med det salte køkken?
Har brunosten noget at bidrage med her?
Ja, hvis det står til de to søstre bag kogebogen med myseostopskrifter. De har selv valgt at bruge den brune geitost til de salte retter for at få en mere defineret smag fra osten (og knap så meget karamelsødme). Jeg tror dog ikke, at man kan købe denne variant af myseosten i Danmark.
Og det var da også geitosten, som jeg brugte i min burger, som er inspireret af søstrenes vildtburger.
Myseost-burger
INGREDIENSER (4 personer):
400 g hakket oksekød
125 g brun geitost, revet
3 enebær, stødt i en morter
salt og peber
4 skiver bacon
4 burgerboller (bag dem evt selv)
god mayonnaise
salatblade, skyllet
syltede rødløg (se evt opskriften her)
frisk oregano
Serveres med fritter af søde kartofler
SÅDAN GØR DU:
Rør kødet med myseost, enebær, salt og peber. Form til fire burgerbøffer.
Steg baconen sprødt.
Grill bøfferne ca. tre minutter på hver side.
Smør bollerne med lidt mayonnaise. Læg salatblade på. Dernæst bøffen, en skive bacon og top med rødløg. Pynt med kviste af frisk oregano.
Servér med fritter lavet af søde kartofler.
Et godt blue burger-tip:
prøv også med blåskimmelost! rør mindre stykker blå ost i kødet
– og få en burger med blue smag.
[…] du mod på at afprøve myseosten i det salte køkken, kan du prøve denne opskrift på burger med myseost. Her giver myseosten en fin dybde i […]
[…] Burger med myseost […]
Åh, det ser godt ud <3
Det var det faktisk også. Jeg må sige, at myseost kan mere, end jeg altid har troet