Myseost-challenge: Det salte køkken

Som du måske har læst på ostebloggen, fik jeg en myseost-challenge, da Trude forærede mig en kogebog med 98 opskrifter med myseost! Første del af denne challenge begyndte i det søde køkken, hvor den søde brune ost med karamelsmagen virkelig kunne noget i en is med blød karamelfudge.

Ricottais med myseost

Men hvad med det salte køkken?

Har brunosten noget at bidrage med her?

Ja, hvis det står til de to søstre bag kogebogen med myseostopskrifter. De har selv valgt at bruge den brune geitost til de salte retter for at få en mere defineret smag fra osten (og knap så meget karamelsødme). Jeg tror dog ikke, at man kan købe denne variant af myseosten i Danmark.

Myseost
Den karamelsøde myseost til venstre anbefaler søstrene til desserter, mens de foretrækker den lidt mere salte og karakterfulde brune geitost (til højre) til de salte retter.

Og det var da også geitosten, som jeg brugte i min burger, som er inspireret af søstrenes vildtburger.

Myseost-burger

Myseost-burger (4 personer)

  • 400 g hakket oksekød

  • 125 g brun geitost, revet

  • 3 enebær, stødt i en morter

  • salt og peber

  • 4 skiver bacon

  • 4 burgerboller (bag dem evt selv)

  • god mayonnaise

  • salatblade, skyllet

  • syltede rødløg (se evt opskriften her)

  • frisk oregano

  • Serveres med fritter af søde kartofler

Sådan gør du

  • Rør kødet med myseost, enebær, salt og peber. Form til fire burgerbøffer.
  • Steg baconen sprødt.
  • Grill bøfferne ca. tre minutter på hver side.
  • Smør bollerne med lidt mayonnaise. Læg salatblade på. Dernæst bøffen, en skive bacon og top med rødløg. Pynt med kviste af frisk oregano.
  • Servér med fritter lavet af søde kartofler.

Et godt blue burger-tip:

prøv også med blåskimmelost! rør mindre stykker blå ost i kødet
– og få en burger med blue smag.

2 kommentarer

  1. Åh, det ser godt ud <3

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*