I år lægger Tour de France-rytterne ud i Normandiet i det nordvestlige Frankrig. Normandiet er fladt og frodigt, noget, som køerne holder af. Det bliver til mange komælksoste, bl.a. camembert.

En klassiker fra det franske bistrokøkken er friturestegt camembert, og det havde jeg aldrig prøvet at lave selv. Før nu. Og her er de små, sprøde oste i selskab med en rabarberkompot med timian. Man kan naturligvis friturestege ostene, men man kan også sagtens stege dem på en pande.

Friteret camembert med rabarber

FRITURESTEGT CAMEMBERT
Ingredienser (4 personer):

Rabarberkompot:
650 g rabarber, skåret i mindre stykker
175 g rørsukker
½ stang vanilje, kornene heraf
timiankviste

2 æg
120 g rasp
250 g camembert
vindruekerneolie til stegning
timianblade (til pynt)

Bland rabarber med sukker,  vaniljekorn og timiankviste og bag dem i ovnen, til de er møre. Det tager ca. 20 minutter ved 200 grader. Fjern timiankvistene, rør kompotten sammen og lad den køle af i en skål.

Fritereret camembert med rabarber

Slå æg ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen. Kom rasp i en anden tallerken. Del camemberten i otte stykker og vend dem først i æg, dernæst rasp. Panér en gang mere. Lad ostene hvile i 20 minutter, så de bliver tempereret. Steg i rigeligt olie til ostene er gyldne, ca. 1 minut på hver side.

Servér med rabarberkompot og drys timianblade på.

Friteret camembert med rabarber

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

10 Comments

  1. Jannie Mann 10. februar 2021 at 11:47 - Reply

    Hej Camilla. Jeg har altid troet, at det var slut med at stege panerede camembert, fordi mejerierne ikke længere laver de små trekanter, som har den hvide skorpe på alle sider. Jeg har troet, at den hvide skorpe var det, som holdt sammen på osten, så den ikke løb ud over det hele ved stegning? Sådan mindes jeg de camembertoste, vi stegte, da jeg var barn og ung. Det lyder som om, at din erfaring er en anden?? Venlig hilsen Jannie

    • Ostesnak 10. februar 2021 at 13:20 - Reply

      Hej Jannie,

      Jeg tror nu godt, at du kan få trekantede camembert med skimmel på alle sider…
      MEN paneringen kan holde osten inde. Især hvis du dobbeltpanerer.
      Så der er ingen grund til at lægge friteret camembert på hylden

      Mange glade ostehilsner
      Camilla

      • Hardy Østergaard 9. august 2023 at 17:16 - Reply

        Hvor kan man købe dem. Det tror jeg ikke

        • Ostesnak 11. august 2023 at 07:50 - Reply

          Hej Hardy,
          Jeg er desværre ikke opdateret på dette. Jeg ville støvsuge supermarkederne og tjekke skimmeldannelsen på deres camembert i portioner.
          Mange ostehilsner
          Camilla

  2. H Heise 18. november 2019 at 17:55 - Reply

    Hej Camilla
    Jeg sad lige på nettet og søgte på denne ost.
    Da jeg mødte en i 1973, som senere blev min hustru, var det en af hendes hofretter,
    med solbærsyltetøj til.
    Jeg var ikke lige så vild med denne ret dengang.
    Men det var en en ægte 1970 -80’er ret, som nu igen er kommet tilbage på diverse spisesteder.
    Den ret kommer også nogle gange i mit køkken.
    Idag spiser jeg alle slags ost, dog er fåreost ikke lige min favorit, med mindre det er
    Roquefort.
    Jeg er søn af en ostemejerist, så ost har jeg kendt fra barnsben af.
    mvh Hermann

    • Ostesnak 18. november 2019 at 22:24 - Reply

      Hej Hermann,
      Er det ikke sjovt som en ret eller en ost kan bringe tankerne tilbage i tiden? Til en bestemt begivenhed eller epoke?
      Tak for erindringen!
      Mange ostehilsner Camilla

  3. ole bach christophersen 25. juni 2016 at 12:18 - Reply

    Høngs Camembert i små trekanter, dobbeltpanerede 2 stk pr couvert og friturestegte og serveret med solbærsyltetøj med rom og toast. De var på spisekortet i 60 erne, det være sig badehotellerne som de ydmyge krostuer. Jeg har nok lavet over 10.000.
    Ps Jeg har meldt mig på Ipad for oldinge start sent oktober, må jeg sende dig nogle billeder fra mine osteanretninger, til den tid ?

    • Ostesnak 25. juni 2016 at 22:23 - Reply

      Hej Ole,
      Du er så velkommen til at sende mig billederne (camilla@ostesnak.dk). Det vil jeg glæde mig til at se.
      Mange hilsner
      Camilla

    • Mad og mænd 25. juli 2018 at 20:48 - Reply

      Hvor lang tid skal de have

      • Ostesnak 25. juli 2018 at 22:00 - Reply

        Omkring et minuts tid ved høj varme på hver side. Skorpen skal være sprød, og osten blød (lidt flydende) indeni.
        God fornøjelse!
        Mange ostehilsner Camilla

Skriv en kommentar