REKLAME / I SAMARBEJDE MED BOSKA

Indrømmet! Der er måske lidt flere ostebrædder, osteknive og ostehøvle i mine køkkenskabe end hos de fleste andre mennesker. Men godt grej er også vigtigt 🙂 Og for nyligt stødte jeg på noget, som enhver ostespiser må eje: En ‘cheese baker’! Men udover at være en lille ovnfast skål med låg, står den på en fod med plads til et fyrfadslys. Det betyder, at når osten er bagt og smeltende varm, holder den sig sådan under hele måltidet i stedet for at stivne efterhånden som temperaturen falder.

Cheese BakerBagt camembert

I disse mont d’or-tider har du måske allerede bagt en ost i ovnen? Der er noget ganske hyggeligt over at sidde samlet om en smeltet ost og dyppe brød eller andet i den koncentrerede umamifyldte ostesauce.

Denne cheese baker passer lige til en 250 g camembert. Jeg har også eksperimentet med andre oste, men det vender jeg tilbage til senere.

Her får du opskriften på bagt camembert med nødder og tranebær. (Er du ikke den heldige ejer af en ‘cheese baker’ endnu, kan du bruge en lille ovnfast skål eller fad i stedet.)

Bagt camembert

Bagt camembert med nødder og tranebær

1 camembert (250 g)
50 g blandede nødder og tørrede bær (jeg brugte valnødder, hasselnødder, pistachenødder og tranebær), grofthakket
3 spsk figenmarmelade, æblegelé eller lignende
et par kviste frisk timian, bladene herfra

Tag camembertosten ud af sin emballage. Rids overfladen på osten og kom den hele ost i din ‘cheese baker’. Rør de grofthakkede nødder og bær sammen med marmeladen. Læ det ovenpå osten. Drys med timian.

Bag i ovnen i ca. 15 minutter ved 180 grader.

Sæt skålen over et tændt fyrfadslys og servér med brød til eller dampede buketter af broccoli og gulerodsstave eller lignende.

Bagt camembertBagt camembert Bagt camembert Bagt camembert Bagt camembert

Hollandske Boska står bag  denne ‘cheese baker’. I Danmark kan du købe den i Arla Unikas butikker i Aarhus eller København. Den koster 150 kr.

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

2 Comments

  1. Ib Hasseriis 19. november 2018 at 19:59 - Reply

    Det skal prøves!

    • Ostesnak 19. november 2018 at 21:31 - Reply

      God fornøjelse, jeg er sikker på, at du og dine medspisende vil nyde det.
      Mange ostehilsner Camilla

Skriv en kommentar