Creme af bagt blomkål og mascarpone

Ovenpå en travl uge er der ikke noget bedre end en weekend uden for mange planer. Et blomkålshoved har ligget i køleskabet gennem ugen, men jeg fik ikke tid til at bage det og lave en creme ud af det. Før nu.

Til mange måltider er det rart at have en creme til kartoflerne, til brødet, til salaten eller gulerodsstavene eller som bund under en lun salat af ovnbagte rodfrugter eller lignende. Her er en variant lavet af bagt blomkål blendet med mascarpone og røget paprika.

Creme med mascarpone

Creme af bagt blomkål med mascarpone

Ingredienser (3-4 dl)
1 blomkål
olivenolie
½ fed hvidløg
½ citron, saften af
½ tsk røget paprika (smag dig frem, da der kan være stor forskel i styrken)
75 g mascarpone
1 ½ dl bouillon
salt og peber

Skyl blomkål og del i mindre stykker. Læg på en bagepapir på en bageplade og pensl med olivenolie. Bag ved 200 g i ca. 20 minutter.

Blend blomkål med hvidløg, citronsaft, paprika, mascarpone og bouillon. Smag til med salt og peber.

Creme med mascarpone Creme med mascarponeDryp evt med olivenolie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *