Som dagene går i efterårsferien, falder bladene af træerne udenfor. Snart er der ikke mere tilbage af hverken feriedage eller blade på træerne.

Forleden lavede jeg denne omelet med blåskimmelost i til frokost. Blåskimmelosten smelter og giver en krydret, pikant smag.

Omelet med blue cheeseOmelet med blue cheese

Omelet med blåskimmelost

Ingredienser (1 person):
2 æg
1 spsk olivenolie og 1 tsk smør
25 g blåskimmelost
1 håndfuld grønkål, skåret i tynde strimler
salt og friskkværnet peber
evt. frisk oregano til pynt

Slå to æg ud og pisk dem let sammen. Varm olie og smør op på en pande og hæld æggemassen på. Skru varmen ned efter kort tid og lad det stå nogle minutter til det begynder at sætte sig. Kom klatter af blå ost og halvdelen af grønkålen på æggemassen. Når omeletten er ved at være fast i bunden, fold den ene halvdel af omeletten over den anden. Fold igen, nu har du en kvart omelet i fire lag.

Servér på en tallerken og drys med det sidste grønkål, salt, peber samt frisk oregano.

Omelet med blue cheese Omelet med blue cheese Omelet med blue cheese

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

7 Comments

 1. Ole Bach Christophersen 19. oktober 2018 at 08:06 - Reply

  Godmorgen. Som kongerigets sandsynligvis bedste omeletkok, vil jeg lige påpege at hvad du har fotograferet er en æggekage.
  At lave en omelet er en desværre snart uddød kunst. I tresserne da jeg foretog min dannelsesrejse i de europæiske køkkener, var der 3 skoler : den franske den østriske og den schweiziske. Forskellen lå i hvor meget/lidt æggemassen blev pisket og hvor hårdt omeletten blev stegt.
  Hav en fortsat god dag. Med venlig hilsen Ole.

  • Ostesnak 19. oktober 2018 at 08:24 - Reply

   Hej Ole,
   Tak for at dele din indsigt. Vil du ikke fortælle mig, hvad du ser som den bedste omelet? Jeg går ud fra, at jeg har stegt min for lidt i forhold til det? Jeg lærte af min mormor, at man ikke skal piske æggene for meget, når man laver en omelet.
   Mange hilsner Camilla

   • Ole Bach Christophersen 19. oktober 2018 at 08:46 - Reply

    Det ligger i håndleddet. Man kommer æggemassen på en pande med rigelig fedtstof, lader den stivne en anelse og slår den så “op” så det meste af det koagulerede er på kanten af panden, væk fra håndtaget og det stadig tynde kan steges. Det gør man 3 gange , så skubber man sidste lag hen mod kanten så du har en revne i omeletten, hvor man kan placere fyldet, hvorefter man forsigtigt vælter omeletten over på en tallerken og den har nu form af en cigar.
    Det skal ske i raketfart så konsistensen er en blanding af stegt og lidt næsten stegt æggemasse.
    De første 3 mdr jeg arbejde i Paris lavede jeg omeletter 6 dage om ugen fra kl 10 til kl 14 og stegte entrecôtes fra kl 18 til kl 21. Så glemmer man aldrig de to ting.

    • Ole Bach Christophersen 19. oktober 2018 at 09:15 - Reply

     Jeg har lige læst mit svar igen. Giver det i det hele taget nogen mening ? Det er første gang jeg skal skrive om et håndelag. Noget nemmere hvis jeg havde 3 æg og du stod ved siden af.

     • Ostesnak 19. oktober 2018 at 09:23

      Jo tak, det giver mening. Men det skal nok prøves nogle gange… Jeg sender dig en tanke næste gang, jeg laver ‘rigtig’ omelet (og uden mælk i øvrigt).
      Lyder i øvrigt som to gode skills du fik med hjem fra Paris!

 2. Dikte 19. oktober 2018 at 07:39 - Reply

  Rigtig god ide Camilla
  Herligt med Grønkål og blå ost

  • Ostesnak 19. oktober 2018 at 08:21 - Reply

   Tak, Dikte. Ja, det grønne skal med 🙂
   Kh Camilla

Skriv en kommentar