Portvinsmarineret frugt

Portvinsmarineret tørret frugt til ost

Har du lidt rester til overs fra julen af dadler og andet tørret frugt, så får du her opskriften på at komme det til livs ved at trylle det om til portvinsmarineret tørret frugt. Og tilmed smager det skønt i selskab med gode oste. (Der var dog én, der nøjedes med at tage for sig af ostene – se hvem nederst i indlægget 🙂 ).

Ingredienser til portvinsmarineret tilbehør
Portvinsmarineret frugt

Her er sødme, her er smag. Portvin, ost, tørret frugt – what’s not to like?!

portvinsmarineret tørret frugt

  • 3 dl portvin
  • 3/4 dl brun farin
  • 250 g blandet tørret frugt (dadler, abrikoser, figner, tranebær), skåret i mundrette størrelser
  • 100 g mandler
  • 1 kanelstang

sådan gør du

  • Kom farin og portvin i en lille gryde og varm op. Rør jævnligt til farinen er rørt ud, og det småkoger.
  • Tilsæt tørret frugt, mandler og kanelstang. Lad det simre et øjeblik.
  • Hæld på skoldede glas og luk til. Lad det trække mindst et døgns tid på køl før servering.
Portvinsmarineret frugt
Ost med portvinsmarineret frugt
Lea spiser ost

Der var én, der slikkede sig særligt om munden. Det var Lea. Hun benyttede sig straks af, at jeg smuttede i køkkenet et kort øjeblik – pludselig var brien og danabluen væk…

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*