Creme af hvidskimmelost

Tryl osterester til ostecreme

Projektet Ost & Ko har udskrevet en konkurrence for madbloggerne med temaet ‘fra rest til guld’. Og er der noget ost (også) kan, så er det at bidrage med smag i madlavningen, også når der er tale om osterester.

Jeg havde et par rester hvidskimmelost (brie og camembert) i køleskabet. De blev på ganske kort tid forvandlet til en ostecreme med mange muligheder. Fx som tilbehør til en bøf og kogte nye kartofler. Eller smurt på små brød eller i en sandwich.

Creme af hvidskimmelost

Der sidder mange bitterstoffer på skorpen af en skimmelost. Skær derfor skorpen fra, hvis du vil have en mere mild creme.

 

Mine osterester var lidt heftige, men jeg blendede alligevel både ostemasse og skorper. Det kom der naturligvis en kraftig creme ud af, og derfor rørte jeg lidt parmesan i for at dæmpe og afrunde smagen lidt. Prikken over i’et er et par dråber trøffelolie på toppen, og det kan sagtens hamle op med de velmodnede oste.

OSTECREME

Ingredienser:
Osterester (jeg har brugt ca. 140 g brie og camembert).
4 spsk mælk
6 spsk fintrevet parmesan (kan udelades)
lidt hvid peber
trøffelolie (kan udelades)
brøndkarse (til pynt)

Blend osteresterne til en glat og lind creme. Spæd op med mælk til du har den ønskede konsistens. Smag evt til med parmesan og peber. Dryp lidt trøffelolie på toppen.

Creme af hvidskimmelost

Servér som tilbehør til grillmiddagen eller smør cremen på små brød.

Creme af hvidskimmelostCreme af hvidskimmelost

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*