Bagt blomkål med parmesan

Salat med bagt blomkål og parmesan

Lidt parmesan i en salat smager dejligt, giver umami og fylde. Jeg er ret vild med salater, der har bagte grøntsager som hovedelement. Osten udgør for mig prikken over i’et.

Salat med blomkål og parmesan

Tip: Du kan også bruge andre oste end parmigiano reggiano, fx lidt smuldret blåskimmelost, gedeost eller feta. Eller en anden fast, lagret gul ost.

Bagt blomkål

Salat med bagt blomkål og flager af parmesan

Ingredienser (4 personer)

  • 1 blomkålshoved

  • 2 spsk olivenolie

  • 2 tsk stødt spidskommen

  • 2 tsk tørret koriander

  • 1 spsk sesamfrø

  • salt og friskkværnet peber

  • rucola

  • parmigiano reggiano, i flager

  • Dressing:
  • 1 spsk tahin

  • ½ citron, saften herfra

  • ½ dl vand

  • 100 g ricotta

Salat med bagt blomkål

Sådan gør du

  • Fjern de yderste blade på blomkålshovedet, skyl det og skær i tykke skiver. Læg på en bageplade med bagepapir.
  • Dryp med olivenolie og drys med spidskommen, koriander, sesamfrø, salt og peber. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter til blomkålen er brunligt gylden. Afkøl let.
  • Rør dressingen: Rør tahin sammen med citronsaft og vand. Tilsæt ricotta og rør sammen. Smag til med salt og peber.
  • Fordel rucola på et fad og læg blomkålsstykkerne ovenpå. Dryp med dressingen. Lav flotte flager af parmesan (jeg bruger en gulerodsskræller) og kom på salaten.
  • Servér som frokost eller som tilbehør til middagsmaden eller til et ostebord.
Bagt blomkål med parmesan

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*