Cheesecake

Mini cheesecake med ricotta og pebernødder

Julen er bag os, men der lå stadig nogle pebernødder i kagedåsen (i øvrigt bagt efter min tipoldemors opskrift). De fik nyt liv som bunden af disse små ricotta-honning cheesecakes, hvis ministørrelse vist passer meget godt til starten af januar 🙂

Cheesecake

Har du en rest syltede kirsebær, kan de give det sidste touch til de små cheesecakes.

Cheesecake

Ingredienser (12 stk.)

  • 150 g pebernødder, blendet

  • 75 g smør, smeltet

  • 250 g ricotta

  • 100 g crème fraîche

  • ½ dl honning

  • 3 æg

  • 1 citron, saft og fintrevet skal

  • 25 g mel

  • evt. syltede kirsebær

Har du ikke pebernødder, kan du også bruge digestivekiks.

Cheesecake

Sådan gør du

  • Bland de blendede pebernødder med smeltet smør og fordel i 12 små forme fx muffinforme. Pres godt ned i formene med fingrene og bag dem ved 180 grader i 10 minutter. Afkøl let.
  • Rør ricotta sammen med crème fraîche og honning.
  • Rør et æg i ad gangen, og til sidst citronsaft, -skal og mel.
  • Fordel ricottamassen i formene og bag i ca. 35 minutter til de gyldne, og ostemassen er gennembagt.
  • Servér lune eller afkølede, evt. med lidt syltede kirsebær på toppen.
Cheesecake

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*