Indbagt Saint Morgon

Oste-skattekiste: Bag din ost og find skatten

Vintertid og kulde passer godt sammen med bagte, smeltede oste. Men du kan bruge andre oste end Mont d’Or og Raclette. For eksempel en ganske almindelig brie eller rødkitost. Jeg har prøvet begge dele, den store forskel består i, hvor meget smag osten har. En rødkitost smager oftest af mere end en brie – og det slår også igennem i den bagte version.

Her er en lille “osteskattekiste”, for under den sprøde butterdej gemmer der sig både smeltet og blød ost – og en sød og krydret blanding af tørret frugt og pære.

Man kan bruge en lille ost (200g) som her i opskriften, og den vil passe fint på aftensbordet. Men du kan også forsøge dig med en 1 kg brie – og så står du med et anderledes indslag til det store julebord (eller en anden lejlighed, hvor der er mange mennesker).

Indbagt brieIndbagt Saint Morgon

INDBAGT RØDKITOST MED PÆRER OG TØRRET FRUGT

Ingredienser:
½ pære
50 g figner, abrikoser, tranebær og valnødder
2 spsk abrikosmarmelade
1 plade butterdej
200 g rødkitost (jeg brugte Saint Morgon) eller brie
1 æg
Skær de tørrede frugter i strimler, hak nødderne groft og skræl pæren og skær i små tern. Rør sammen med abrikosmarmeladen. Rul den optøede butterdejsplade lidt ud, så den kan nå rundt om osten.

Placer osten ovenpå butterdejspladen og læg frugtfyldet ovenpå. Fold butterdejen op over osten og klem lukningerne godt sammen (skær evt. overskydende dej i hjørnerne af). Pensl med pisket æg.

Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Lad osten hvile 10 minutter før servering.

Indbagt Saint Morgon

Du kan naturligvis variere fyldet, hvis du hellere vil have en anden skat i “ostekisten”.

God fornøjelse!

 

2 kommentarer

  1. Uhmmmm – hvor er det en god ide og hvor ser det dejligt ud. Lækre billeder!!!!
    Jeg må indrømme, at jeg meget sjældent spiser butterdej, da det simpelthen er lidt for møjsommeligt at lave og jeg indtil videre aldrig er lykkedes med at finde en god købt, som er lavet på SMØR.
    Hvad gør du???

    • Hej Mette,

      Tak 🙂
      Jeg er ikke den store bruger af butterdej, så jeg har ikke gjort mig så mange tanker om det. Her er butterdejen rullet lidt ud, så laget bliver endnu tyndere end normalt og fylder derfor mindre i den samlede smagsoplevelse. Men måske kunne man spørge en god bager…?
      Mange hilsner, Camilla

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*