Denne regnvåde søndag kalder sig også tredje søndag i advent. Og som et lys i mørket er det tid til Ostesnaks adventskalender. 🙂

3-advent_kvadratisk

Sort Prima Donna er storebroderen i Prima Donna-familien. Den er lagret i omkring et år og har derfor lidt mere af den karakteristiske Prima Donna-smag. Men der er også lidt sødme over osten, og det synes jeg passer godt til sødmen i disse nødder vendt i honning, der også har smag af vanilje, lime og kardemomme.

 

Prima Donna og nødder i honning

HONNING OG NØDDER
Ingredienser (målene er ca. mål – smag dig frem):

100 g usaltede pistachenødder
50 g valnødder
2 dl akaciehonning
½ stang vanilje, kornene fra
1 lime, saften fra
lidt kardemomme

Rist nødderne på en plade i ovnen. Rør honningen med vanilje, limesaft og kardemomme. Rør nødderne i honningen.

 

Prima Donna og nødder i honning

God søndag til alle!

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Navn:
E-mail:

17 Comments

  1. Dikte Post 7. december 2014 at 13:26 - Reply

    Skønne nødder… havde ikke nogen pistacienødder, så det blev valnødder og hasselnødder og lidt pinje. Det blev også godt og helt fint til en Comté 24 mdr og Tour Eiffel (Pouligny-Saint-Pierre) 🙂
    Kh Dikte

    • Ostesnak 7. december 2014 at 18:12 - Reply

      Ja, du kan sagtens tømme skuffen med nødder :-). Mums, det lyder bare godt!
      Kh Camilla

  2. Den perfekte værtindegave 7. december 2014 at 11:18 - Reply

    […] kan fx lave disse nødder vendt i honning smagt til med limesaft og kardemomme eller denne lette hybenchutney, som gør sig […]

  3. Stefan 29. oktober 2014 at 22:46 - Reply

    Hej Camilla

    Tusind tak for hurtigt svar. De smager jo himmelsk

    • Ostesnak 29. oktober 2014 at 23:22 - Reply

      Ja, det gør de 🙂
      Jeg kunne også forestille mig, at honningen ville være god dryppet over en nøddekage eller rørt ud i lidt græsk yoghurt med friske bær og frugter…

  4. Stefan 28. oktober 2014 at 12:09 - Reply

    Skøn blog/hjemmeside du har.

    Hvorlænge skal nødderne ristes og ved hvilken temperatur?

    • Ostesnak 28. oktober 2014 at 12:37 - Reply

      Hej Stefan,
      Jeg vil anbefale dig at riste nødderne ved 160 grader i ca. 10-15 minutter. Men hold øje med dem (rør evt. lidt rundt i dem indimellem). De er klar, når de har fået en gylden farve.
      God fornøjelse!
      Mange ostehilsener Camilla

  5. Lykke 15. december 2013 at 19:08 - Reply

    Det er den bedste ost der findes, min favorit har i mange år været rød Primadonna, siden jeg smagte den hos min gamle ostehandler i Landskronagade på Østerbro, der var jeg solgt, (smagen og saltkrystallerne, den ost skal man købe friskskåret hos en ostehandler efter min mening) den sorte må jeg prøve 🙂

    • Ostesnak 15. december 2013 at 21:52 - Reply

      Hej Lykke,
      Jeg var forleden løbet tør for Parmigiano Reggiano, (hvilket nu ikke sker så tit). Men så er det jo bare godt, at Prima Donna snildt kan erstatte enhver parmesan… 🙂
      Mange ostehilsner, Camilla

  6. Hans 15. december 2013 at 17:32 - Reply

    den bedste Ost jeg nogensinde har smagt var en 28 mdr gamle Parmesan dertil ville de her Nødder havet været perfetto

    • Ostesnak 15. december 2013 at 21:56 - Reply

      Det kan jeg sagtens forestille mig. For en så lagret parmesan har jo også en smule sødme. Smagte du denne skønne ost i Italien?

      • Hans 15. december 2013 at 22:57 - Reply

        Nope hos den skønne ostehandler i køge.købte for en formue,kørte forbi en suuuuperbager købte et fantastiskbrød og så spiste vi (konen hendes søster hendes mand og jeg) hele molevitten.brækkede osten i stykker og spiste den med bidder af det lækrebrød

        • Ostesnak 16. december 2013 at 11:04 - Reply

          Mmmm, det lyder nu også som en skøn ostestund! 🙂

          • Hans 16. december 2013 at 11:16

            Livet er for korttil dårlige ostestunder

          • Ostesnak 16. december 2013 at 11:24

            Jamen! Jeg kan jo ikke være mere enig 🙂

  7. Hans 15. december 2013 at 09:56 - Reply

    Mumsfilibaba

    • Ostesnak 15. december 2013 at 14:54 - Reply

      Lige præcis!
      🙂

Skriv en kommentar