Det er svært for en lille stemme at blive hørt, når alle omkring har mulighed for at råbe højere – og derfor gør det. Der findes mange små mejerier rundt omkring – også i Danmark – hvor passionerede mennesker i gummistøvler hver dag klapper køerne, vender ostene og får julelys i øjnene, når det endnu engang er lykkedes at fremdyrke den helt særlige smag i deres egne produkter.

Preben i stalden

Vi hører bare ikke så tit om dem, for de små stemmer klinger ikke så højt. Ildsjælenes fokus ligger naturligt nok på at lave den bedste ost – og ikke den bedste kommunikationsplan. Men historierne er værd at lytte til.

Opdatering: 
Da jeg skrev dette blogindlæg, havde Sønderhaven Gårdmejeris lille stemme fået et talerød gennem fakta. Derfor linkede jeg til de små film, der var blevet lavet med og om de gæve nordjyder. Det har ændret sig sidenhen, link til videoerne er udløbet, så nu vil jeg i stedet linke til et af mine allerførste blogindlæg, der handlede om Preben og Marianne, efter jeg havde besøgt dem og været med i stalden og i mejeriet. Læs indlægget her. (Billederne i dette indlæg er også fra mit besøg).

Preben og køerne

 

 

 

 

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Published On: 13. september 2015Categories: Dansk ost, Gårdmejeri, OstefolkTags: , ,

4 Comments

 1. Lars Olesen 7. oktober 2015 at 20:52 - Reply

  Kære Ostesnak

  Jeg skriver for at beklage at spillet “Osteflip” i en kort periode ikke virkede. Vi har rettet denne fejl, og det virker igen. Derudover har det været en fornøjelse at markedsføre ostene og lære Preben bedre at kende. Dejligt I også kan lide kampagnen. Hilsen Lars Olesen, kundeservice, faktakæden

  • Ostesnak 9. oktober 2015 at 09:58 - Reply

   Tak for info.

 2. Giitte Kuhne Plambek 13. september 2015 at 12:11 - Reply

  Hvilken skøn historie! Lad os få mere fokus og flere historier frem i lyset om de små producenter der hver dag kæmper en kamp for at yde deres allerbedste, og give os fantastiske sanseoplevelser på bordet!

  • Ostesnak 13. september 2015 at 17:03 - Reply

   Jeg er helt enig med dig, og der er nemlig brug for ambassadører, der har mødt ildsjælene og som kan fortælle historien.

Skriv en kommentar