Preben

De små stemmer…

Det er svært for en lille stemme at blive hørt, når alle omkring har mulighed for at råbe højere – og derfor gør det. Der findes mange små mejerier rundt omkring – også i Danmark – hvor passionerede mennesker i gummistøvler hver dag klapper køerne, vender ostene og får julelys i øjnene, når det endnu engang er lykkedes at fremdyrke den helt særlige smag i deres egne produkter.

Preben i stalden

Vi hører bare ikke så tit om dem, for de små stemmer klinger ikke så højt. Ildsjælenes fokus ligger naturligt nok på at lave den bedste ost – og ikke den bedste kommunikationsplan. Men historierne er værd at lytte til.

Indimellem får en lille stemme et talerør, som det lige i øjeblikket sker med Sønderhaven Gårdmejeri, der taler gennem faktas kanaler. Gennem længere tid har man kunnet købe Preben og Mariannes oste i faktas butikker, men nu er der også lavet små film om gårdmejeriet fra Nordjylland.

Preben og køerne

I denne film, som fakta altså står bag, kan du høre Preben fortælle om starten og de udfordringer, de stod over for:

Et af mine allerførste blogindlæg handlede om Preben og Marianne, efter jeg havde besøgt dem og været med i stalden og i mejeriet. Læs indlægget her. (Billederne i dette indlæg er også fra mit besøg).

Du kan finde flere film fra mejeriet på faktas hjemmeside, hvor der også ligger opskrifter. De har sågar udviklet en app med et ostespil, hvor du skal vende ostene – ligesom de hver dag gør på Sønderhaven Gårdmejeri. (Den fungerede dog ikke så godt fra min iphone, da jeg afprøvede den). Men pyt med det, for jeg synes det er skønt, at den lille stemme fra Sønderhaven har fået en mulighed for at fortælle deres historie til os alle.

 

 

 

4 kommentarer

  1. Kære Ostesnak

    Jeg skriver for at beklage at spillet “Osteflip” i en kort periode ikke virkede. Vi har rettet denne fejl, og det virker igen. Derudover har det været en fornøjelse at markedsføre ostene og lære Preben bedre at kende. Dejligt I også kan lide kampagnen. Hilsen Lars Olesen, kundeservice, faktakæden

  2. Hvilken skøn historie! Lad os få mere fokus og flere historier frem i lyset om de små producenter der hver dag kæmper en kamp for at yde deres allerbedste, og give os fantastiske sanseoplevelser på bordet!

    • Jeg er helt enig med dig, og der er nemlig brug for ambassadører, der har mødt ildsjælene og som kan fortælle historien.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*