REKLAME / SPONSORERET INDLÆG
ADVENTSKALENDER DEL 3

Andelsmejeriet Them har i mange år været kendt for sine danbooste, som fx Fætter Kras og Them Guld. Men i de senere år, er mejeriet begyndt at lave en række nye og anderledes specialoste. Og det er nogle af dem, du kan vinde i denne uge.

3. advent

Tilbage til 1888

Andelsmejeriet fra byen Them har rødder tilbage til 1888, og fem gårde har leveret mælk til mejeriet uafbrudt lige siden. Samtlige af mejeriets mælkeleverandører ligger inden for en radius af ca. 25 km fra Them. Ostemester Bjarne Andersen er stolt af kvaliteten på den mælk, der kommer ind i mejeriet. Det handler både om lave celletal i mælken, men også om dyrenes trivsel ude på gårdene. Og for ostemesteren giver det et perfekt grundlag for at lave oste, der smager af de nøje udvalgte kulturer fra hans hånd.


Læs også om den spændende Tollundost fra Them her


Oste fra Them Mejeri

Vil du vinde disse oste?

I denne uges adventskalender har Them sat disse oste på højkant:

  • Alpe er inspireret af den schweiziske emmental – her er Alperne dog skiftet ud med Søhøjlandet (Danmarks højest beliggende område med skov, bakker og søer) tæt på Silkeborg, hvor også mejeriet ligger.
  • Rød Krystal er en økologisk fast ost med knasende proteinkrystaller. God til tapas, revet over en varm ret eller som i denne gulerodspesto.
  • Tollund er en spændende nyfortolkning af danboosten med urter på overfladen. Jeg har for nylig blogget om osten her, som er blevet en af mine nye favoritter.
Oste fra Them Mejeri

Sådan deltager du

Kunne du tænke dig at smage disse tre oste? Så skal du skrive en kommentar og svare på: Hvilken (eller hvilke) af de tre oste glæder du dig mest til at smage?

Skriv din kommentar senest onsdag den 18. december (så er der nemlig en god chance for, at vi kan få vinderostene frem inden jul).

Du kan også deltage på Facebook og Instagram (men kun én gang på hver kanal). Onsdag den 18. december trækker jeg vinderen, der får direkte besked, og også offentliggøres her i indlægget.

3. advent
Oste fra Them Mejeri

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

13 Comments

  1. Ostesnak 19. december 2019 at 08:21 - Reply

    Til lykke til Marianne Juhl, som har vundet de tre lækre oste fra Them.
    Tak til jer alle for at have deltaget – er I klar til sidste runde på søndag?

  2. Camilla H 18. december 2019 at 00:58 - Reply

    Jeg vil glæde mig mest til at smage denne ost:
    Rød Krystal er en økologisk fast ost med knasende proteinkrystaller. God til tapas, revet over en varm ret eller som i denne gulerodspesto.

    Den lyder sindssyg lækker 🙂

  3. Birgit 16. december 2019 at 22:38 - Reply

    Da jeg er pjattet med tapas lyder Rød Krystal lige som noget for mig.

  4. Astrid 15. december 2019 at 22:15 - Reply

    Jeg glæder mig mest til Rød Krystal, for jeg er ret vild med oste med knas. Det minder lidt om popping candy 🙂 i en voksen udgave

  5. La Cucina Nada 15. december 2019 at 21:01 - Reply

    Dem alle tre !! De lyder vildt spændende og lækre Tollund lyder klart som en der skal prøves

    Tak fordi jeg altid lærer lidt mere om ost ved at tune ind på Ostesnak !

  6. Lisbeth Glud 15. december 2019 at 20:32 - Reply

    Alpe á la Midtjyske Søhøjland

  7. Marianne Juhl 15. december 2019 at 19:47 - Reply

    Vil glæde mig til at smage Tollund – lyder vildt lækker

    • Ostesnak 19. december 2019 at 08:27 - Reply

      Til lykke, Marianne. Du har vundet de tre oste fra Them. Jeg sender dig en mail.

  8. Mette 15. december 2019 at 13:33 - Reply

    Dem alle, men elsker konsistensen af krystalost – som også er et flot navn

  9. Irene 15. december 2019 at 11:53 - Reply

    Alpe, for den er ny for mig

  10. Jesper Olsen. 15. december 2019 at 09:52 - Reply

    Alle gode oste er velkomne, at fremhæve den ene frem for den anden er meget svært. Så jeg siger kom bare an. Glæder mig allerede.

  11. Mona Kjeldsen 15. december 2019 at 07:59 - Reply

    Glæder mig til at smage alle 3 Them oste, når jeg vinder.

  12. John Lund Steffensen 15. december 2019 at 07:17 - Reply

    Jeg glæder mig mest til at smage TOLLUND, og ALPE.

Skriv en kommentar