Laiterie La Chapelle

Paris’ urbane mejerier

GUIDE TIL OSTEOPLEVELSER I PARIS

Normalt ligger mejerier ikke så langt væk fra mælken, og oftest er vi langt ude på landet. Jeg har netop været i Frankrig (Normandiet og Pays de la Loire), så det står helt frisk i min erindring, hvor mange kilometer, man kan risikere at køre for at komme frem til mejerierne.

Men de seneste år er små mejerier dukket op i Paris. Langt inde i den store by og langt væk fra dyrene, der giver mælk. Men de små mejerier er en attraktion i sig selv, og både forbrugere og lokale restauranter er glade for deres produkter.

Brug adresserne nedenfor og skab en anderledes osteoplevelse, næste gang du er i Paris.

Stop #1: Laiterie de Paris

Laiterie de Paris

I området La Goutte d’Or, tæt ved Montmartre i det 18. arrondissement, ligger Paris’ første urbane mejeri. Drevet af den unge franskmand Pierre Coulon, der har en fortid som ostemager, både i den klassiske ostebutik Maison Androut og på sin egen gård med geder og får i det vestlige Frankrig. Men nu er han kommet tilbage til Paris og har siden slutningen af 2017 lavet yoghurt og ost (primært friskost) af økologisk ko-, gede- og fåremælk fra Bretagne. Udover hans egne produkter sælger butikken et udvalg af andre lækre specialoste.

Laiterie de Paris
Laiterie de Paris
Laiterie de Paris
Laiterie de Paris

Besøg Laiterie de Paris:

74 Rue des Poissonniers
75018 Paris
Facebook
Instagram

Stop #2: Laiterie La Chapelle

Laiterie La Chapelle

Ikke så langt væk ligger et andet lille mejeri med en lidt anden filosofi. Her har Paul Zindy valgt at få leveret mælk fire gange om ugen fra gårde lige uden for Paris. Det lokale fokus ses også på ostene, der fx er opkaldt efter den lokale metrostation Dormoy. Hans råmælksoste lagrer på træplanker og kan ses både fra gaden og fra butikken.

Laiterie La Chapelle
Laiterie La Chapelle
Laiterie La Chapelle
Laiterie La Chapelle

Besøg Laiterie la Chapelle

72 Rue Philippe de Girard
75018 Paris
Hjemmeside
Instagram
Facebook

Stop #3: Råmælksmozzarella af bøffelmælk

Under min research faldt jeg endvidere over dette urbane mejeri, som ligger i det 11. arrondissement og laver bøffelmozzarella af rå mælk fra Auvergne. Nanina er navnet, og det står på min liste til næste tur.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*