I dag har jeg brugt lidt tid på at lave en ‘time lapse’, altså en masse billeder sat sammen til en lille film. Tit bliver en ‘time lapse’ brugt til at vise en udvikling over tid, fx solens vandring over himlen eller en lille spire, der skyder op ad jorden og springer ud som blomst. Selv om det kun tager brøkdelen af den tid at anrette et ostebord (og lidt længere tid at nyde det), så har jeg gjort forsøget og lavet en lille påskehilsen til mine bloglæsere. (Hæng på, der kommer tips til et godt ostebord længere nede).

 

Det gode ostebord…

…består af variation. Her får du mine tips, som jeg selv benytter, når jeg serverer ost som et måltid. Her har jeg anrettet en tallerken, men du kan også lægge de store ostestykker på et fad og lade dine gæster tage selv.

Ostebord til påske

Tænk i farver

Har du en hvidskimmelost, en rødkitost, en gul (lagret) ost og en blåskimmelost? Her har jeg en brie (hvid), taleggio  (rød), tomme de savoie  (gul) og nordspanske Picón del Valle (blå).

Tænk i mælketyper

Har du oste af komælk, gedemælk og/eller fåremælk? (Ikke særlig pædagogisk, men alle mine oste i dag var af komælk 🙂 )

Tænk i konsistens

Er der både cremede og bløde oste samt faste oste på bordet?

Tilbehør

Vælg noget enkelt brød fx ølandshvedebrød eller ciabattabrød og servér også gerne lidt knækbrød til. Jeg havde nogle rugbrødschips, og de sprøde brød er rigtig gode med en blød og cremet ost.

Mht. tilbehør, så kig i skufferne og frugtfadet og se, hvad du har. Her er nogle idéer, som jeg valgte i dag: Mandler og tranebær, hybenchutney, pærer og peberfrugtpuré.

Og HUSK endelig at tage skimmelostene ud mindst en time før servering, så smager de allerbedst.

Jeg ønsker dig en god påske med en masse skønne oste!

Tomt ostebord

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Fortæl mig mere!
Published On: 25. marts 2018Categories: OstebordTags: , , , ,

Skriv en kommentar