IDÉER TIL JULEGAVER:
Måske har du styr på dem alle!
Måske mangler du en enkelt!
Måske er der et stykke vej endnu…

Uanset hvor du er – her får du idéerne til den ultimative julegave til ham eller hende, der elsker ost. Både for sjov og når det gælder det lidt mere seriøse ostesnak.

Ost for sjov

For sjov-gaver

Her er gaverne til ham eller hende, som allerede har den skarpeste ostekniv, det lækreste træbræt (samt alt andet her i livet).

Moods er en velassorteret webshop med cool design, og her kan du altid finde et eller andet til dig selv eller andre. I hjørnet for sjove ting finder vi dette ostebræt med osteskærer, der ligner en forstørret musefælde. Eller hvad siger du til huggeblokken med øksen – klar til at hugge ost (eller andet lækkert)?Ostegrej for sjov fra Moods

Box Quiz med ostespørgsmål er altid en sjov aktivitet –  og lidt konkurrence kan få alle op på tæerne, hvilket måske er påkrævet mellem julefrokosterne og julefilmene.

BoxQuiz i julegave

Ostegrej

Seriøse oste-gaver

Vi er selvfølgelig også nogle, der mener, at man altid har plads til endnu en lækker ostekniv eller et skønt bræt. På min ønskeliste står fx et af disse skærebrætter af oliventræ fra Made By Mama. (Tjek også deres olier og andre lækkerier ud, når du kigger forbi deres hjemmeside).

Ostebog

Ostebogen

Hvis man er meget glad for ost, burde man faktisk eje min egen ostebog (hvis jeg selv skal sige det :-)). Ost på Bordet indeholder opskrifter og viden om ost fra hele Europa. Læs mere om den her.

Ostekit

Lav din egen ost-kit

Det er utroligt sjovt at være vidne til, at en ost bliver til. Det er nærmest meditativt at stirre ned i gryden, mens du langsomt rører rundt i mælken. Der er forskellige veje til at lave sine egne oste – og her er to bud:

Naturmælk har sammensat ‘Det store økologiske ostekit’, hvor du blot skal tilsætte mælk og tid, før du har dine egne oste. Sælges af nemlig.com.

Vil du have lidt flere muligheder, kan du gå på jagt hos Hjemmeriet, der har kit i flere størrelser samt en masse andre muligheder. Lad dig inspirere her.

Ostesmagning

Ostesmagning

Det er sjovt at få ostene serveret med viden i form af historier om den enkelte ost og inspiration til hvordan man kan bruge den. Jeg holder endnu en gang en ostesmagning i begyndelse af det nye år. Det foregår hjemme omkring mit spisebord i Birkerød.

Jeg har planlagt to smagninger i starten af de nye år:
Den 6. februar kl. 18-20: En osterejse rundt i Europa
Den 13. marts kl. 18-20: Dansk ost – hvad rører sig på den danske ostescene netop nu?
Se alle ostesmagninger her.

Du køber billet ved at skrive til camilla@ostesnak.dk. Det koster 280 kr. pr. person og dækker smagsprøver af min. 10 oste, to slags vine samt tilbehør.

Jeg laver gerne et gavebevis, som du kan lægge under træet – bare husk at skrive det til mig.

Ostekasse

En ostekasse

Der er noget særligt over, at andre har udvalgt et sortiment af oste, som du skal smage. Der er den senere tid kommet flere alternativer til at kunne bestille en kasse med oste, der leveres til døren. Tjek både Osteposten og Klingenbergs muligheder ud.

PS. Husk i øvrigt, at ost er noget af det nemmest og hurtigste at spise, hvis du skulle mærke lidt julestress: Et par oste, lidt brød og en grøn salat. Så skal du ikke tænke på madlavning DEN dag. 🙂

(PPS. Ingen af de ovenstående links er affiliate links, dvs. jeg har ingen økonomiske interesse i dem).

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Published On: 13. december 2018Categories: OstehistorierTags: , , , , , , ,

Skriv en kommentar