SPONSORERET INDLÆG / REKLAME / I SAMARBEJDE MED LACTALIS

Vi nærmer os julen, og mon ikke du er begyndt at tænke på, hvem du skal se hvornår – og måske også hvad der skal på bordet?

Hver familie har sine juletraditioner, og nogle ting er vi ret fælles om. Fx at der skal ost på bordet til de forskellige juletræf. Eller er vi?

Ostesnak adventskalender

Uanset dine traditioner, får to heldige personer denne uge chancen for at vinde fire skønne oste her op til jul.

Vind fire oste til julens ostebord

Du kender måske ikke navnet Lactalis, men derimod ostene fra Président og Galbani, som er nogle af de oste, der kommer fra det franske mejeriselskab med navnet Lactalis.

Lactalis er en familieejet virksomhed, som i 1933 begyndte som en franskmands drøm om at lave camembert. Der er blevet produceret mange camembert (og andre oste) siden, og i dag er det barnebarnet, der står i spidsen for virksomheden.

Ostesnak adventskalender

Sådan deltager du

På et godt ostebord er der oste af forskellig slags, fx en hvidskimmel, rødkit, gul ost og en blåskimmelost. Her er det omsat til Brie Intense (cremet brie med ekstra meget smag), Terroir (blød og cremet rødkitost med en anelse kant), Tomme de Savoie (flot egnsost fra Alperne) og Le Bleu (blå ost med tilpas karakter).

Du er med i konkurrencen, når du har skrevet en kommentar herunder. Fortæl om ost indgår i dine juletraditioner.

Du kan også deltage på facebook og på instagram – men kun én gang hvert sted. Jeg trækker de to vindere onsdag den 19. december. Jeg kontakter vinderne direkte og offentliggør det også her på bloggen.

 

Ostesnak adventskalender

God fornøjelse!

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Fortæl mig mere!
Published On: 16. december 2018Categories: KonkurrenceTags: , , , , , , , ,

23 Comments

  1. Ostesnak 19. december 2018 at 13:21 - Reply

    Så er konkurrencen slut, og de to heldige vindere er trukket. Det blev Vibeke Sten, der deltog på facebook og Louise Brink Thomsen, der deltog på instagram. Begge har fået direkte besked.
    Hvor har det været sjovt at læse om alle jeres juletraditioner, hvor mange af jer har en tradition omkring ost. Tak for at dele det.
    Og husk at på søndag tager vi hul på sidste adventskalender i denne omgang – endnu en fed præmie kommer på højkant!

  2. Astrid 18. december 2018 at 14:57 - Reply

    I år tror jeg, vi spiser mere ost end ellers. Vi har nemlig skåret ned på sukkeret

  3. Mette 17. december 2018 at 15:19 - Reply

    Uhm ja jeg køber altid en ekstra lækker skæreost til julens morgenborde. Og ingen julefrokost hos os uden en god brie.

  4. Lis Vinter 17. december 2018 at 00:12 - Reply

    Vi spiser meget ost, men har ingen specielle juletraditioner der omhandler ost.

  5. Lisbeth Glud 16. december 2018 at 17:18 - Reply

    Altid, ingen julefrokost i juledagene uden ost, det vil være utænkeligt.

  6. Jytte 16. december 2018 at 16:17 - Reply

    Afslutningen på en god frokost er da ost

  7. Marianne Juhl 16. december 2018 at 16:08 - Reply

    Efter at mine drenge er blevet unge mennesker hygger vi længe juleaften. Sidst på aftenen spiser vi lidt ost og kiks som natmad. Dejlig tradition og hyggeligt

  8. Irene 16. december 2018 at 14:05 - Reply

    Det er altid på bordet, men decideret tradition vil jeg ikkek alde det 🙂

  9. Amanda 16. december 2018 at 12:50 - Reply

    Ja. Der er altid ost på bordet på julebordet

  10. caroline m 16. december 2018 at 11:54 - Reply

    Port Salut og President brie

  11. Nada Louise Cay 16. december 2018 at 11:40 - Reply

    Der er ALTID ost på julefrokostbordet hos mig – det er i min bog det bedste punktum. De senere år hvor jeg ikke har været til familie-julefrokost i juledagene, har jeg faktisk forkælet mig selv med et par lækre oste, kiks og et godt glas de dage. Der orker jeg heller ikke mere af den tunge julemad, og så er det så hyggeligt. Kiksene er bagt, de gode øl stillet til side … så jeg mangler blot ostene …  

    Ønsker dig en rigtig dejlig jul, Camilla. Og et oste-fyldt nytår !
    Kh La Cucina NADA

  12. Charlotte Mørck 16. december 2018 at 11:17 - Reply

    Ost er godt – også i julen.
    Når vi samles til julefrokost, er afdelingen med oste den allervigtigste.
    Vi plejer hvert år at introducere nogle nye slags.
    Gerne nogle med masser af smag, som vi spiser med lækkert tilbehør som pickles og nødder.

  13. HENNING SØRENSEN 16. december 2018 at 11:00 - Reply

    Ost indgår altid til enhver frokost hos os, julen er bestemt ingen undtagelse. Ofte laver vi indbagt brie. Brie smurt med dijonsennep, drysset med oregano på begge sider, indpakket i butterdej og bagt 20 til 25 minutter ved 200 grader

  14. Anne-Birthe 16. december 2018 at 10:47 - Reply

    Hos os røger vi altid en President petit brie i julen, ud over alle de andre oste der altid er på bordet

  15. Linnéa Nygård 16. december 2018 at 10:05 - Reply

    Siden 91, hvor jeg i et par pr boede i Schweiz og blev totalt hooked på oste, så har især en god ostefonde været fast tradition ved julebordet her hos mig.
    Faktisk er det noget vi spiser jævnt fordelt hen over vintermånederne-gerne tilsat lækre danske oste-for karakterens skyld

  16. Pia Merete Eriksen 16. december 2018 at 09:57 - Reply

    Nej ikke decideret men derfor kan man jo godt nyde og bruge ost i julen alligevel

  17. Mette 16. december 2018 at 09:34 - Reply

    Siden jeg viste min mand at en god blå skimmel skal i andesauce har den indgået i vores tradition

  18. John Lund Steffensen 16. december 2018 at 09:19 - Reply

    1. Juledag har jeg altid lavet ostebord. Mange forskellige, og god rødvin til. Det er langt bedre og mere hyggeligt end den traditionelle julefrokost. Glædelig jul

  19. Jørgen-Ulrik Emborg 16. december 2018 at 09:18 - Reply

    Ja da, ost indgår næsten hele året hver dag

  20. henning 16. december 2018 at 09:16 - Reply

    hos os er gammelosten et must. +90 uger gerne. det er jo danbo ost der har fået karakter.
    de udvikler sig jo lidt forskelligt alt efter lagerforholdene men vi kan næsten lide dem alle.
    nogle bliver meget gule og med brune kanter , andre er helt hvide. der skal også helst flyde lidt klar sur væske fra hullerne. de bliver også let smuldrende og lidt svære at skiveskære. ved serveringen har jeg skåret skiverne i forvejen og lagt et lille stykke tilskåret pergamentpapir mellem hver skive så skiverne kan tages uden at gå i stykker og uden at gæsterne får ostefingre.
    dertil fås sky, sød rom og stærk sennep.

  21. Jesper Olsen 16. december 2018 at 08:31 - Reply

    Jeg har ingen dissiderede juleoste traditioner, men min morgenmad består sjældent af mindre end 5-6 forskellige slags oste. (Gedeost, Norsk myseost, en gul Dansk fast oste, samt gerne nogle forskellige blå og/eller hvidskimmels oste)

  22. Clara 16. december 2018 at 07:04 - Reply

    Ost er en del af morgenbordet 1. juledag, når vi holder jul hos hende. Kunne dog godt tænke mig at der var MERE ost endnu!

  23. Lis 16. december 2018 at 06:37 - Reply

    Vi har faktisk ingen juletradition der vedrører ost

Skriv en kommentar