Vi ved alle, at ost er en fabelagtig smagsgiver i madlavning. Men hvad sker der, når ostene bruges til eksperimenter på toprestauranter? Det blev tydeligt, da ni hold dystede om titlen ‘Danmarks bedste osteret’, som løb af stablen i en særlig coronaudgave. Bag arrangementet stod Ost & Ko i samarbejde med Mejeriforeningen.
Selv om du måske hverken bruger pincet, sifon, reducerer eller infuserer i dit køkken, så kan du nedenfor se de ni retter, og måske finder du alligevel lidt inspiration til næste gang, du står med en rest blåskimmelost, gedeost eller lagret ost?
Vinderen blev…
Dommerne skulle bedømme retterne ud fra kriterier som visuel præsentation, verbal præsentation (herunder tanker om bæredygtighed), originalitet og ikke mindst smag. Smag vejede dobbelt så meget som de andre kriterier.
Dommerpanelet bestod af:
Helle Brønnum Carlsen (madkritiker på Weekendavisen og madanmelder for White Guide)
Lærke Kløvedal (madanmelder på Politiken)
Rasmus Palsgård (Feinschmeckeren og juryformand for den danske jury i den nordiske guide, 360watguide)
Lisbeth Jacobsen (kok og restauratør fra den nu lukkede Restaurationen).
Efter at have smagt sig igennem ni delikate serveringer kårede de vinderen: Den københavnske restaurant Studio med deres chawanmushi-æggestand og Thises Fyrtårnsost (som er Vesterhavsost lagret i 1 år).
De andre kandidater
Her kan du se alle retterne. (Billederne er taget af Thomas Alcayaga for Ost & Ko.)