Inviteret af Ost & Ko.

Vi ved alle, at ost er en fabelagtig smagsgiver i madlavning. Men hvad sker der, når ostene bruges til eksperimenter på toprestauranter? Det blev tydeligt, da ni hold dystede om titlen ‘Danmarks bedste osteret’, som løb af stablen i en særlig coronaudgave. Bag arrangementet stod Ost & Ko i samarbejde med Mejeriforeningen.

Selv om du måske hverken bruger pincet, sifon, reducerer eller infuserer i dit køkken, så kan du nedenfor se de ni retter, og måske finder du alligevel lidt inspiration til næste gang, du står med en rest blåskimmelost, gedeost eller lagret ost?

Danmarks bedste osteret 2020

Vinderen blev…

Dommerne skulle bedømme retterne ud fra kriterier som visuel præsentation, verbal præsentation (herunder tanker om bæredygtighed), originalitet og ikke mindst smag. Smag vejede dobbelt så meget som de andre kriterier.

Dommerpanelet bestod af:

  • Helle Brønnum Carlsen (madkritiker på Weekendavisen og madanmelder for White Guide)
  • Lærke Kløvedal (madanmelder på Politiken)
  • Rasmus Palsgård (Feinschmeckeren og juryformand for den danske jury i den nordiske guide, 360watguide)
  • Lisbeth Jacobsen (kok og restauratør fra den nu lukkede Restaurationen).
Dommerne

Efter at have smagt sig igennem ni delikate serveringer kårede de vinderen: Den københavnske restaurant Studio med deres chawanmushi-æggestand og Thises Fyrtårnsost (som er Vesterhavsost lagret i 1 år).

Danmarks bedste osteret 2020
Her er Danmarks bedste osteret 2020!
Foto: Thomas Alcayaga for Ost & Ko
Studio vinder
“Jeg er meget overrasket over, at vi vandt – der er mange dygtige kokke med i konkurrencen. Vi er kun fire kokke i vores team på Studio, men da vi snakkede om det, blev vi enige om, at det ville være en fantastisk og sjov mulighed at deltage. Vi har arbejdet anderledes med osten, som er blevet varmet op og har stået over natten, så den har skilt. Jeg tror, det er det, som dommerne har syntes om,” fortalte en glad og lettet Alan Bates. 

 

De andre kandidater

Her kan du se alle retterne. (Billederne er taget af Thomas Alcayaga for Ost & Ko.)

Nr. tre
Nr. to
Vinderretten
Restaurant Menendez
Restaurant Hærværk
Restaurant Brace
Restaurant Nam
Alchemist
Restaurant Moment
 

Ostebordet

På et langt bord kunne man se og smage de ni oste, som kokkene havde valgt at lade være ostestjerner i deres retter. Startende ‘kl. 22’ nedenfor og uret rundt var ostene: Høgelundgaard 12 (Arla Unika), Mønchego (Hårbølle), Cumulu Blue (Naturmælk), Lindbjerg Hvid (Grand Fromage), Blå Kornblomst (Thise), Kovending (Arla Unika), Gammelknas (Arla Unika), Skærsild (Arla Unika) samt Fyrtårnsost (Thise).

Ostebord

 

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Skriv en kommentar