Ostesnak fylder 8 år – og DU kan vinde oste!

REKLAME / SPONSORERET INDLÆG

I denne måned er det otte år siden, at jeg udgav de første blogindlæg. Jeg husker, at jeg var rystende nervøs ved at klikke på knappen med ordet ‘udgiv’, for lige pludselig kunne hele verden jo se, hvad jeg havde skrevet. Troede jeg. For virkeligheden var jo, at jeg lige skulle fortælle hele verdenen om det først 🙂

Jo, der har naturligvis været mange læringer lige siden – og heldigvis fortsætter det. Så lad os fejre, at Ostesnak.dk fylder otte år!


Vind ost!

Det seneste år har været begivenhedsrigt på mange fronter, men det største skift er alligevel nok, at jeg pr. 1. april sprang ud som selvstændig ostekommunikatør. Indtil da var jeg ansat hos franske Lactalis, og det er også på deres hylder, at jeg vil finde de fem oste, du kan vinde. Den heldige vinder kan komme med ønsker, og ellers udvælger jeg selv ostene blandt det store sortiment.

Sådan vinder du ost!

Kunne du tænke dig at vinde fem lækre oste til et ostebord eller en tapastallerken, så skriver du en kommentar her på indlægget. Fortæl hvad du allerhelst vil læse om på bloggen (og de sociale ostesnak-kanaler), det kan være en bestemt ost, en bestemt ret eller mere overordnet som fx. inspiration til brug af oste, eller hvad du nu end har på hjerte. Alle input er velkomne!

Du kan også deltage på Facebook, på Instagram og på LinkedIn, men kun én gang hvert sted.

Søndag den 20. september trækker jeg lod blandt samtlige kommentarer på alle kanaler, og vinderen får både direkte besked og bliver offentliggjort her på indlægget.

Vil du vinde OST??!! 👉👉👉 Til tasterne!!!

35 kommentarer

 1. Tom Nielsen

  Hvad betyder ACP som står bag alle de forskellige oste?

  • Hej Tom,
   AOP er en forkortelse for Appelation d’Origine Protegée eller på dansk: Beskyttet Oprindelsesbetegnelse. Det betyder, at produktet er beskyttet og skal leve op til en række krav. Det kan handle om oprindelse, geografi, mælkekvalitet, selve produktionen, smag og udseende. Det er lige som græsk feta, der kun må produceres i Grækenland.

   Mange ostehilsner
   Camilla

 2. Tak til jer alle for at have deltaget. Jeg er superglad for de gode idéer og input, og her er masser at tage fat på at blogge om i den kommende tid.
  Jeg har trukket en vinder, og det blev Tina Hee Johansen, der deltog på Facebook.

  PS. Traditionen tro kommer der også i år adventskalender her på Ostesnak, og her bliver der flere muligheder for at vinde gode oste…

 3. Tillykke med de 8 år og tak for dine altid inspirerede forslag og ideer? Jeg læser med fryd og æææælsker al slags ost!

 4. Rigmor Leth

  Kære Camille og Ostesnak . Til Lykke med de 8 år. Flot! Da jeg er ny på bloggen og ret uvidende om oste, er jeg glad for alle ideer og forslag på Ostesnak, og lige nu følger jeg med glæde med i dine ostebeskrivelser på Information. Det var sjovt at prøve din opskrift på syltede rødløg til en Osteanretning. Ellers er jeg glad for min egen kvædemarmelade til en bid hård ost som f.eks comté. Glæder mig til nye forslag og ideer og til at blive klogere på ost!

  • Kære Rigmor,
   Velkommen til Ostesnaks univers, det er så hyggeligt at have dig med her! Kvædemarmelade er sådan en dejlig følgesvend til ost, så det kan jeg godt forstå.
   Osteviden og -inspiration er nøgleordene bag Ostesnak, så det vil jeg fortsætte med.
   Mange varme hilsner
   Camilla

 5. Temperaturen på oste… er der forskel og hvad er optimalt

 6. Grethe Kofoed

  Hej Camilla
  Tillykke med de 8 år.
  Jeg er helt ny læser og jeg glæder mig til at følge med her. Jeg vil helst læse om nye opskrifter, da jeg elsker de allefleste oste.
  Jeg vil selvfølgelig gerne vinde de 5 oste.

 7. Allan Bartroff

  Hej
  Hele to ting:
  – dels besøg på danske gårdmejerier og hvor man købe deres produkter (Storkbh. )
  – dels et absolut overset hjørne nmlig Tyskland – der er en syndflod af gode lokale produkter så nedslag bare i Schleswig-Holstein til en start (igen og hvor kan få det hvis man ikke lige står på lørdagsmarked i Rostock eller Flensborg – eller Berlin 🙂

 8. Helle Hansen

  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre mere om ostenes historie, fremstilling og hvad der giver dem deres særkende. Hvad adskiller fx oste fra Frankrig fra tyske oste eller Danske oste.
  Jeg er også vildt interesseret i dine osteopskrifter, så det ville også være spændende.

 9. Jesper Olsen

  Jeg vil naturligvis gerne vinde nogle lækre ost.
  Jeg synes du skal fortsætte med historier bag, tips og gode råd om brug af det fantastiske osteunivers.
  Mvh.
  Jesper.

 10. Pia Merete Eriksen

  Jeg synes, det kunne være lækkert med forskellige opskriftsforslag til de forskellige oste.

 11. John Lund Steffensen

  Blåskimmeloste.
  Tillykke med de 8 år.
  God vind og rolig sø ønsker jeg dig fremover.

  • Blåskimmeloste er nok de oste, der fascinerer mig mest. Med deres nuancer og facetter og alverdens forskelle. Jo, det skal vi have noget mere af.
   Tak for hilsenen.

 12. Marianne Rohrberg

  Først til lykke med selvstændigheden. Ost er altid en dejlig oplevelse. Mit første “møde” med dig Camilla var i en udsendelsen den hedengangne radio 24syv. Du fik lokket mig lokket ind i en osteforretninger på Peter Bangsvej på Frederiksberg. Hvilken himmerigsmundfuld jeg hjembragte. Siden har jeg fulgt dig i Cyberspace og videre til ostesmagnings event På nettet. I selskab med datter og barnebarn nød vi dine gode historier og med ostene på eget bord fulgte smagen med . På bordet bl.a. den hvide Dame og den røde Løber åh min mund løber i vand. Håber du gentager succesen .
  Tak for en dejlig oplevelse. Nå ! Jeg må lige af sted til Oste forretningen på Farum Bytorv, hun lovede at have den røde løber hjemme idag.

  • Kære Marianne,
   Hvor er det sjovt at høre om vores ‘bekendtskab’, og det glæder mig at have bidraget til at få god ostesmag på bordet 🙂
   Jo, der skal nok komme flere virtuelle smagninger – udover dem, hvor vi kan mødes.
   På gensyn!
   Mange glade ostehilsener
   Camilla

 13. Stina Foller

  Elsker ost og kunne godt tænke mig, at høre om sjældne oste og hvilke oste man bare skal smage hvis man fx. tager en tur til England (når corona nu vil)

 14. Jeg er også her på bloggen for første gang og det er en virkelig flot blog du har -til lykke med det og de 8 år
  Jeg vil gerne have inspiration til ostefondue, ostebord og salat med oste i

  • Kære Lilian,
   Velkommen på til Ostesnaks univers – og tak for rosen.
   Fine input, dem tager jeg med mig videre. Du kan allerede finde noget om ostebord og salat med ost i, hvis du fx søger efter det (øverst på forsiden). Men emnerne er absolut ikke udtømte (det bliver de vist aldrig 🙂 )
   Mange ostehilsner
   Camilla

 15. Tillykke igen!
  Det kunne også være super interessant at læse mere om egnsoste. Vi har selvfølgelig allesammen hørt om fynsk rygeost, men hvis der er andre egnsspecifikke oste i Danmark kunne det være sjovt at vide når man er i området 🙂

  • Tak! Tja, måske skal vi tage et kig på de gamle ostetyper og se, om de ligefrem er knyttet til en bestemt egn. For ellers er der (så vidt jeg ved) ikke oste knyttet til en bestemt egn i stil med den fynske rygeost.

 16. Mette+Jensen

  Hejsa. Jeg har prøvet at lave flødeost og kunne godt tænke mig at høre om flere ideer til smag….og så vil jeg da gerne vinde lidt lækre oste.

 17. Hej
  Jeg vil gerne vinde ost!
  Jeg vil gerne læse noget mere om gule skæreoste, altså dem hvor man bruger ostehøvl til 🙂

 18. Susanne Roest-Madsen

  Hej Camilla.
  Dette er mit første besøg på din blog….jeg plejer ellers kun at følge dig på Instagram, hvilket er meget inspirerende.
  Men jeg har lige læst om dit besøg på det lille gårdmejeri i Andalusien; spændende, fordi min mand og jeg har været i Andalusien tre gange og holder meget af provinsen.
  Men også spændende, fordi vi ikke er så gode til gedeost….har det i hvert fald begge to sådan, at geden ikke må være for stram i smagen.
  Så de tre forslag med smeltet gedeost på brushetta lyder tiltalende:-)
  Vil selvfølgelig gerne vinde ostene fra Lactalis.
  Mange venlige hilsner fra
  Susanne Roest-Madsen ( susa_roma på Instagram)

  • Jamen, velkommen til bloggen, Susanne. Her finder du både opskrifter og ostehistorier (nogle mere nørdede end andre).
   Jeg holder meget af Andalusien, og har mindst et mejeri mere på min ønskeliste. Sig til, hvis I skulle få brug for idéer en dag!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*