Reklame (indeholder billeder af sponsorerede oste).
INVITATION TIL OSTESMAGNING.

Smag oste, du aldrig har smagt før! Ja, det er noget af et postulat, det ved jeg godt. Men jeg er nu også ret overbevist om, at der på efterårets ostesmagninger, vil være oste, du aldrig har smagt før. Oste, du måske endda aldrig havde drømt ville eksistere!

Lad mig give dig et par eksempler:

Arla Unikas Morgenstjerne

En helt ny ost, som sprænger grænserne for, hvad en ost traditionelt er. Har en legesyg ostemester været på spil? En grænsesøgende produktudvikler? Her er i hvert tilfælde en ost, hvor der er brugt alle slags teknikker og skimmeler (hvidskimmel, rødkit og blåskimmel), og så har den smag af både kaffe og whisky. Glæd jer!

Arla Unika Morgenstjerne

Thises Fuldmåneost

Her er en ost, mange har ventet på. Siden den vandt Gourmetprisen i 2019 i kategorien ‘hårde oste’, har den faktisk ikke været på markedet. Men det kommer den nu. 10 måneder i Hjerm Kalkmine sætter sit præg på denne ost, der med dommernes ord er ‘ostekunst i verdensklasse’. (Jeg var selv med i dommerkomitéen sidste år, og jeg glæder mig også til at gensmage osten.)

Thises Fuldmåneost
Billede fra Thise.

Skovbund fra Copenhagen Goat Milk

Når du ser Skovbund tænker du måske Morbier-wannabe. Men lad dig ikke narre. Her er seneste og meget yndefuld skud på stammen fra Copenhagen Goat Milk, et af Danmarks nyeste gårdmejerier. Men her er det ikke kun udseendet, der tæller, for ostens smag og konsistens scorer også toppoints.

Kom til ostesmagning

Jeg har tidligere holdt ostesmagninger omkring mit spisebord, og det gør jeg også i efteråret under titlen ‘Smag oste, du aldrig har smagt før’.

Her sætter vi en række helt nye oste på bordet, hvoraf flere er danske. Og mon ikke der sniger sig et par kendte klassikere med?

Naturligvis holder jeg ostesmagningerne i coronaens tegn:

  • Max 10 deltagere (derfor to datoer – 1. oktober er udsolgt)
  • God plads omkring bordet
  • Ostene serveres på individuelle tallerkener (ingen cirkulerende fade med fælles knive) 

Datoerne er torsdag den 1. oktober og tirsdag den 6. oktober. Kl. 18.30- ca. 20.30. Prisen er 350 kr. pr. deltager. I prisen er inkluderet smagning af omkring 10 oste serveret med tilbehør og brød samt smagning af to slags vin. Når du er tilmeldt, sender jeg adressen til dig (i Birkerød).

Fransk aften med ost og vin og sang

Og hvis du ikke har set det, så holder Country Market i Fredensborg en hyggelig fransk aften. Det er samme hold som sidst: Jeg sørger for ostene, Ole fra Emilie Vin sørger for vinene, og Country Market lægger de hyggelige rammer til. Som prikken over i’et kommer denne gang sangeren Anja Brink og synger franske sange, akkompagneret af pianist Nicolaj Holmboe.

Hvornår: Den 23. september kl. 18.00 til ca. 20.30

Pris: 425 kr. Tilmeld dig enten i Country Market eller via MobilePay til Country Market på 753377. Skriv franskaften/antal deltagere i kommentarfeltet. Først herefter er du tilmeldt.

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Published On: 4. september 2020Categories: Ostesmagning, OstetyperTags: , , , ,

Skriv en kommentar