I min familie er det ikke rigtig sommer, hvis vi ikke kommer en tur til Fejø (nord for Lolland). Det har vi efterhånden gjort en del somre, og hver gang er det som tiden går i stå, og tempoet falder, ligeså snart vi færgen har lagt til i havnen.
Denne sommer var ingen undtagelse.
At plukke hyben
Er der noget bedre end at gå på opdagelse i naturen og plukke modne bær? Vi fandt et hybenkrat ved strandkanten, og af dem lavede jeg en hyben-solbærmarmelade, som går rigtig godt i spænd med forskellige oste.
Det er en smal sag at plukke hyben, det er straks mere tidskrævende at gøre dem klar. At fjerne kernerne i hvert enkelt hyben. Men når tiden først er gået i stå, så har det jo ingen betydning mere 🙂
Hyben-solbærmarmelade
INGREDIENSER (ca. 6 dl):
450 g rensede hyben (svarer til ca. 900 g friske hyben)
2 dl vand
300 g solbær
400 g syltesukker (indeholder pektiv dvs. stivelse)
SÅDAN GØR DU:
Kom de rensede hyben i gryden med vandet og kog ved svag varme i ca. 15 minutter.
Tilsæt solbær og giv et opkog. Tilsæt mere vand, hvis det er nødvendigt. Tilsæt sukker og lad det simre i ca. 10 minutter.
Hæld på rene, steriliserede glas og luk låget. Opbevar på køl.