SPONSORERET INDLÆG / REKLAME / I SAMARBEJDE MED LACTALIS
Vi nærmer os julen, og mon ikke du er begyndt at tænke på, hvem du skal se hvornår – og måske også hvad der skal på bordet?
Hver familie har sine juletraditioner, og nogle ting er vi ret fælles om. Fx at der skal ost på bordet til de forskellige juletræf. Eller er vi?
Uanset dine traditioner, får to heldige personer denne uge chancen for at vinde fire skønne oste her op til jul.
Vind fire oste til julens ostebord
Du kender måske ikke navnet Lactalis, men derimod ostene fra Président og Galbani, som er nogle af de oste, der kommer fra det franske mejeriselskab med navnet Lactalis.
Lactalis er en familieejet virksomhed, som i 1933 begyndte som en franskmands drøm om at lave camembert. Der er blevet produceret mange camembert (og andre oste) siden, og i dag er det barnebarnet, der står i spidsen for virksomheden.
Sådan deltager du
På et godt ostebord er der oste af forskellig slags, fx en hvidskimmel, rødkit, gul ost og en blåskimmelost. Her er det omsat til Brie Intense (cremet brie med ekstra meget smag), Terroir (blød og cremet rødkitost med en anelse kant), Tomme de Savoie (flot egnsost fra Alperne) og Le Bleu (blå ost med tilpas karakter).
Du er med i konkurrencen, når du har skrevet en kommentar herunder. Fortæl om ost indgår i dine juletraditioner.
Du kan også deltage på facebook og på instagram – men kun én gang hvert sted. Jeg trækker de to vindere onsdag den 19. december. Jeg kontakter vinderne direkte og offentliggør det også her på bloggen.
God fornøjelse!
Så er konkurrencen slut, og de to heldige vindere er trukket. Det blev Vibeke Sten, der deltog på facebook og Louise Brink Thomsen, der deltog på instagram. Begge har fået direkte besked.
Hvor har det været sjovt at læse om alle jeres juletraditioner, hvor mange af jer har en tradition omkring ost. Tak for at dele det.
Og husk at på søndag tager vi hul på sidste adventskalender i denne omgang – endnu en fed præmie kommer på højkant!
I år tror jeg, vi spiser mere ost end ellers. Vi har nemlig skåret ned på sukkeret
Uhm ja jeg køber altid en ekstra lækker skæreost til julens morgenborde. Og ingen julefrokost hos os uden en god brie.
Vi spiser meget ost, men har ingen specielle juletraditioner der omhandler ost.
Altid, ingen julefrokost i juledagene uden ost, det vil være utænkeligt.
Afslutningen på en god frokost er da ost
Efter at mine drenge er blevet unge mennesker hygger vi længe juleaften. Sidst på aftenen spiser vi lidt ost og kiks som natmad. Dejlig tradition og hyggeligt
Det er altid på bordet, men decideret tradition vil jeg ikkek alde det 🙂
Ja. Der er altid ost på bordet på julebordet
Port Salut og President brie
Der er ALTID ost på julefrokostbordet hos mig – det er i min bog det bedste punktum. De senere år hvor jeg ikke har været til familie-julefrokost i juledagene, har jeg faktisk forkælet mig selv med et par lækre oste, kiks og et godt glas de dage. Der orker jeg heller ikke mere af den tunge julemad, og så er det så hyggeligt. Kiksene er bagt, de gode øl stillet til side … så jeg mangler blot ostene …
Ønsker dig en rigtig dejlig jul, Camilla. Og et oste-fyldt nytår !
Kh La Cucina NADA
Ost er godt – også i julen.
Når vi samles til julefrokost, er afdelingen med oste den allervigtigste.
Vi plejer hvert år at introducere nogle nye slags.
Gerne nogle med masser af smag, som vi spiser med lækkert tilbehør som pickles og nødder.
Ost indgår altid til enhver frokost hos os, julen er bestemt ingen undtagelse. Ofte laver vi indbagt brie. Brie smurt med dijonsennep, drysset med oregano på begge sider, indpakket i butterdej og bagt 20 til 25 minutter ved 200 grader
Hos os røger vi altid en President petit brie i julen, ud over alle de andre oste der altid er på bordet
Siden 91, hvor jeg i et par pr boede i Schweiz og blev totalt hooked på oste, så har især en god ostefonde været fast tradition ved julebordet her hos mig.
Faktisk er det noget vi spiser jævnt fordelt hen over vintermånederne-gerne tilsat lækre danske oste-for karakterens skyld
Nej ikke decideret men derfor kan man jo godt nyde og bruge ost i julen alligevel
Siden jeg viste min mand at en god blå skimmel skal i andesauce har den indgået i vores tradition
1. Juledag har jeg altid lavet ostebord. Mange forskellige, og god rødvin til. Det er langt bedre og mere hyggeligt end den traditionelle julefrokost. Glædelig jul
Ja da, ost indgår næsten hele året hver dag
hos os er gammelosten et must. +90 uger gerne. det er jo danbo ost der har fået karakter.
de udvikler sig jo lidt forskelligt alt efter lagerforholdene men vi kan næsten lide dem alle.
nogle bliver meget gule og med brune kanter , andre er helt hvide. der skal også helst flyde lidt klar sur væske fra hullerne. de bliver også let smuldrende og lidt svære at skiveskære. ved serveringen har jeg skåret skiverne i forvejen og lagt et lille stykke tilskåret pergamentpapir mellem hver skive så skiverne kan tages uden at gå i stykker og uden at gæsterne får ostefingre.
dertil fås sky, sød rom og stærk sennep.
Jeg har ingen dissiderede juleoste traditioner, men min morgenmad består sjældent af mindre end 5-6 forskellige slags oste. (Gedeost, Norsk myseost, en gul Dansk fast oste, samt gerne nogle forskellige blå og/eller hvidskimmels oste)
Ost er en del af morgenbordet 1. juledag, når vi holder jul hos hende. Kunne dog godt tænke mig at der var MERE ost endnu!
Vi har faktisk ingen juletradition der vedrører ost