Jeg synes, det er skægt at prøve nye opskrifter af – eller give kendte ting et nyt twist. Så det sker ret tit. Oftest er resultatet blot en sjov forandring, men ind i mellem er der noget, der hænger fast. Som denne ricottais, jeg stødte på. Den er blevet en klassiker hjemme hos os.
Ricotta er uundværlig i det italienske køkken. Det er egentlig ikke så mærkeligt, for med sin milde smag passer ricotta ind i ret meget. F.eks. i fyldt ravioli med spinat og parmesan, i diverse pastaretter, dip, tærter og bagværk. Eller i is som her.
Ricottais med mandler og chokolade
Ingredienser (4 personer):
60 g mandler
250g ricotta
100 g sukker
2,5 dl piskefløde
60 g mørk chokolade (af god kvalitet)
250 g jordbær til pynt (eller andre bær)
citronmelisse til pynt
Begynd med at tørriste mandlerne på en pande og lad dem køle af. Bland ricotta med sukker og rør det godt sammen. Pisk fløden til blødt flødeskum. Hak chokolade og mandler groft og rør sammen med ricottacremen. Vend forsigtigt flødeskum i. Hæld i en form og sæt i fryseren.
Isen bliver meget hård og er lang tid om at tø op. Lav den evt. 3 timer før den skal serveres.
Pynt med jordbær og citronmelisse.
Jeg har tidligere skrevet om et par andre opskrifter med ricotta:
[…] har lavet ricottais før (her og her), og nu finder en tredje variant vej til bloggen. En variant, som jeg faktisk tror, kan gå […]
[…] tanke langt borte. Jeg har de seneste dage eksperimenteret lidt med ricotta i is. Jeg har tidligere blogget om min favorit-ricottais, jeg har endda en opskrift på ricottais i min ostebog, men nu har jeg endnu en variant klar […]
Nøj, hvor ser den is guffelig god ud.Den skal helt klart afprøves med masser af bær. Jeg smutter fluks ned til ostemanden for ricotta-forsyninger.
Og så er du jo så heldig, at sol og sommer holder lidt ved hos dig endnu – og dermed issæsonen. Selv om ricottaisen også sagtens kan spises på en mørk regnvejrsdag.