Ricottais med jordbær og balsamicoeddike

Jeg har lavet ricottais før (her og her), og nu finder en tredje variant vej til bloggen. En variant, som jeg faktisk tror, kan gå hen og blive en ny favorit 🙂

Jordbær bagt med balsamico er vendt i ricottamassen. Syren fra jordbærrene og balsamicoeddiken samt sødmen fra isen spiller fint sammen i denne sommeris (som dog ikke kræver 27 grader og høj sol for at kunne spises :-)).

Ricottais

 

Ricottais med balsamico-bagte jordbær

Ingredienser (4 personer):
1 bakke jordbær
1 spsk rørsukker
1 spsk balsamico-glace
1 spsk balsamico di Modena-eddike

250 g ricotta
100 g rørsukker
2 1/2 dl piskefløde
lidt ekstra balsamico-glace (til pynt)

Skyl jordbærrene, og skær dem i skiver. Læg på en bageplade med bagepapir. Vend med 1 spsk rørsukker og balsamico-glace og -eddike. Bag ved 200 grader i 10 minutter. Afkøl.

Rør ricotta med sukker. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål.

Mos jordbærrene med en gaffel. Tag jordbærrene (gem saften) og rør i ricottaen. Vend med flødeskum. Kom i beholder, der skal fryses. Hæld jordbærsiruppen og lidt balsamico-glace over og vend forsigtigt med en ske, mens du bevarer striberne.

Ricottais

Jeg lavede også en mere rødnistret is, hvor jeg først rørte ricotta med sukker og dernæst vendte forsigtigt med flødeskum. Bagefter kom jeg jordbær og -saft oveni og rørte meget forsigtigt og let sammen.

Ricottais Ricottais Ricottais

Behøver jeg at sige, at begge varianter smagte skønt…

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *