Solen bager lige fra morgenstunden, og den travle hverdag er en tanke langt borte. Jeg har de seneste dage eksperimenteret lidt med ricotta i is. Jeg har tidligere blogget om min favorit-ricottais, jeg har endda en opskrift på ricottais i min ostebog, men nu har jeg endnu en variant klar – og denne kan også laves uden ismaskine.

Til alle andre sommervarme læsere – her får I en opskrift på ricottais smagt til med marsala og serveret med balsamicosyltede jordbær. Enjoy!

Ricottais med jordbær

MARSALA-RICOTTAIS MED BALSAMICOSYLTEDE JORDBÆR
lngredienser (3-4 personer):

250 g ricotta
100 g sukker
3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
1 spsk marsala

BALSAMICO-JORDBÆR
300 g jordbær
6 spsk sukker
3 tsk balsamicoeddike
1/2 lime, saften fra

Mos ricotta gennem en sigte med bagsiden af en ske (det gør isen blødere). Pisk sukker og æggeblommer til en luftig og sej æggesnaps. Smag den til med marsala og rør godt. Bland ricotta og æggesnaps, hæld i en bøtte og sæt i fryseren. Den vil være frossen efter ca. 4 timer (afhængig af form og størrelse).

Vask og rens jordbær, skær dem i halve og drys med sukker. Tilsæt balsamicoeddike og limesaft, vend rundt og lad jordbærrene trække mindst en time.

Tag isen ud i god tid og anret i små glas med jordbær og balsamicosiruppen.

Ricottais med jordbærRicottais med jordbær

Nyd sommeren!

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

4 Comments

  1. […] har lavet ricottais før (her og her), og nu finder en tredje variant vej til bloggen. En variant, som jeg faktisk tror, kan gå hen og […]

  2. Blue cheesecake - Ostesnak 2. marts 2019 at 13:23 - Reply

    […] ost i det søde dessertkøkken? Ja, det kan man da. Man kan gøre det meget subtilt ved fx at bruge ricotta i is eller flødeost i en cheesecake. Men man kan også gå skridtet videre og lave en is med parmesan […]

  3. fru Winther 3. juli 2015 at 08:02 - Reply

    Åh det lyder rart!
    Vi laver gerne mascarponeis i mange varianter, men ricottais står SÅ meget på næste forsøg 🙂

    • Ostesnak 3. juli 2015 at 08:05 - Reply

      Og den er virkelig blød og cremet, når den er tøet fint op.
      Mascarponeis lyder også rart :-), det har jeg faktisk ikke selv lavet. Blander du det med æggesnaps eller hvordan er ‘grundtanken’?

      Mange hilsner Camilla

Skriv en kommentar