Solen bager lige fra morgenstunden, og den travle hverdag er en tanke langt borte. Jeg har de seneste dage eksperimenteret lidt med ricotta i is. Jeg har tidligere blogget om min favorit-ricottais, jeg har endda en opskrift på ricottais i min ostebog, men nu har jeg endnu en variant klar – og denne kan også laves uden ismaskine.

Til alle andre sommervarme læsere – her får I en opskrift på ricottais smagt til med marsala og serveret med balsamicosyltede jordbær. Enjoy!

Ricottais med jordbær

MARSALA-RICOTTAIS MED BALSAMICOSYLTEDE JORDBÆR
lngredienser (3-4 personer):

250 g ricotta
100 g sukker
3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
1 spsk marsala

BALSAMICO-JORDBÆR
300 g jordbær
6 spsk sukker
3 tsk balsamicoeddike
1/2 lime, saften fra

Mos ricotta gennem en sigte med bagsiden af en ske (det gør isen blødere). Pisk sukker og æggeblommer til en luftig og sej æggesnaps. Smag den til med marsala og rør godt. Bland ricotta og æggesnaps, hæld i en bøtte og sæt i fryseren. Den vil være frossen efter ca. 4 timer (afhængig af form og størrelse).

Vask og rens jordbær, skær dem i halve og drys med sukker. Tilsæt balsamicoeddike og limesaft, vend rundt og lad jordbærrene trække mindst en time.

Tag isen ud i god tid og anret i små glas med jordbær og balsamicosiruppen.

Ricottais med jordbærRicottais med jordbær

Nyd sommeren!

Guide til dit næste ostebord?

Få en køreplan til dit næste ostebord! (og modtag en ostemail i ny og næ direkte i din indbakke).

Skriv en kommentar