Ricottais med jordbær

En rigtig sommerdessert: Ricottais med jordbær

Solen bager lige fra morgenstunden, og den travle hverdag er en tanke langt borte. Jeg har de seneste dage eksperimenteret lidt med ricotta i is. Jeg har tidligere blogget om min favorit-ricottais, jeg har endda en opskrift på ricottais i min ostebog, men nu har jeg endnu en variant klar – og denne kan også laves uden ismaskine.

Til Stine B., der vandt konkurrencen forleden, og alle andre sommervarme læsere – her får I en opskrift på ricottais smagt til med marsala og serveret med balsamicosyltede jordbær. Enjoy!

Ricottais med jordbær

MARSALA-RICOTTAIS MED BALSAMICOSYLTEDE JORDBÆR

lngredienser (3-4 personer):
250 g ricotta
100 g sukker
3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
1 spsk marsala

BALSAMICO-JORDBÆR
300 g jordbær
6 spsk sukker
3 tsk balsamicoeddike
1/2 lime, saften fra

Mos ricotta gennem en sigte med bagsiden af en ske (det gør isen blødere). Pisk sukker og æggeblommer til en luftig og sej æggesnaps. Smag den til med marsala og rør godt. Bland ricotta og æggesnaps, hæld i en bøtte og sæt i fryseren. Den vil være frossen efter ca. 4 timer (afhængig af form og størrelse).

Vask og rens jordbær, skær dem i halve og drys med sukker. Tilsæt balsamicoeddike og limesaft, vend rundt og lad jordbærrene trække mindst en time.

Tag isen ud i god tid og anret i små glas med jordbær og balsamicosiruppen.

 

Ricottais med jordbærRicottais med jordbær

 

Nyd sommeren!

3 kommentarer

  1. Pingback: Blue cheesecake - Ostesnak

  2. Åh det lyder rart!
    Vi laver gerne mascarponeis i mange varianter, men ricottais står SÅ meget på næste forsøg 🙂

    • Ostesnak

      Og den er virkelig blød og cremet, når den er tøet fint op.
      Mascarponeis lyder også rart :-), det har jeg faktisk ikke selv lavet. Blander du det med æggesnaps eller hvordan er ‘grundtanken’?

      Mange hilsner Camilla

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*