“Et måltid uden ost er som en dag uden solskin.”
Det skulle Prins Henrik efter sigende have udtalt. Han ved hvad han taler om, for han er stor fan af ost. Og ganske rigtigt, så kan lidt god ost pifte smagen op på mangt og meget. Som her i denne salat med broccoli og carpaccio – hvor flotte flager af en 30 måneders lagret Parmigiano Reggiano ligger og stråler på toppen.
CARPACCIOSALAT MED BROCCOLI OG PARMESAN
Ingredienser (4 personer):
1 broccoli
1 hjertesalat
½ rødløg
100 g kogte kerner (byg, spelt eller evt. ris)
90 g carpaccio (okseinderlår)
50 g parmesan
Cæsardressing:
1 pasteuriseret æggeblomme
1 spsk citronsaft
1 tsk dijonsennep
1 fed hvidløg
½ dl god olivenolie
lidt tørret estragon
salt og peber
Del broccolien i mindre buketter og damp dem møre i ca. 3 minutter. Hæld dem i en sigte og hæld koldt vand over. Skyl salaten og bræk bladene i mindre stykker. Skær løget i tynde både.
Pisk æggeblommen med citronsaft og sennep til den er tyk og luftig. Tilsæt presset hvidløg. Hæld olien langsomt i, mens du pisker forsigtigt til dressingen er ensartet og tyk. Smag til med estragon, salt og peber.
Vend den afkølede broccoli med salat, løg og kerner. Anret salaten på et fad og læg små stykker carpaccio ovenpå. Dryp dressingen over. Top med flager af parmesan (jeg bruger en gulerodsskræller til at lave flagerne). Server evt. med groft brød.
Og når nu jeg tænker efter, så var der vist rigeligt med solskin i min dag i dag; lidt mozzarella i frokostsalaten, parmesanen på salaten til middag. Og nåååh jo, så var der jo også lige den bid cremede camembert efter middagen. Jo, bestemt en dag med masser af sol (så kan DMI sige hvad de vil!).