Reklame @Lactalis
I denne måned er det 10 år siden, at ostebloggen Ostesnak så dagens lys.
Siden da har jeg smagt ufatteligt mange oste, besøgt mejerier i ind- og udland, talt med et hav af ostefolk og -fans og stået for smagninger på diverse forskellige måder.
Det er sjovt at kigge tilbage på de første indlæg, der handlede om historien bag manchego, et besøg på Sønderhaven Gårdmejeri, en køretur med ostemanden Kurt og en opskrift på blommechutney (i øvrigt afbildet med nogle umanerligt brune billeder).
Vind oste!
Vi fejrer den runde fødselsdag med en konkurrence, hvor du kan vinde fem oste til dit næste ostebord.
Fortæl i en kommentar, hvilken viden om ost, du ville ønske, at du havde – stort som småt.
Du deltager her på bloggen, og du kan øge dine vinderchancer ved også at deltage på Ostesnaks Facebook-side, på Instagram og på opslaget i Facebookgruppen Os der er vilde med ost (det kræver dog at du er med i gruppen). Du kan dog kun deltage én gang på hver kanal.
Jeg trækker lod blandt alle deltagere mandag den 10. oktober. Vinderen får direkte besked, og jeg nævner også vinderen i en kommentar på hvert af konkurrenceopslagene.
God fornøjelse!
Thisted økologisk x-lagret Blue blåskimmelost er min klare favorit. Den findes ikke bedre nogen steds. Dejlig fyldig smag, kremet, og en dejlig nydelse på et stykke italiensk ciabattabrød, hertil en god italiensk rødvin. Nærmere himlen kommer man aldrig. Men den gode vesterhavsost med saltkrystaller er heller ikke at foragte, hvis den får lov at hvile lidt uden for køleskabet.
Hej Ove,
Det lyder som nogle gode favoritter, du har fundet dig. Og ja, når osten bliver tempereret først, så bliver det bare ikke bedre!
Mange glade ostehilsner
Camilla
Så er vinderen trukket. Den heldige er Susanne K., der deltog på Facebook. Hun har fået direkte besked!
Tillykke mit spørgsmål er: Er det bedst at servere ost direkte fra køleskabet – eller ved stuetemperatur ?
Stort tillykke
Mange af de oste, jeg bedst kan lide, er runde, men hvorfor er de det ??
Hvilken betydning for smagen har det?
Af hensyn til fremstilling og plads (og udskæring), ville det vel være mere hensigtsmæssigt med firkantede ?
Tillykke! Min families livret er ostebord Hvordan opbevarer man bedst de forskellige oste?
Mvh. Sabine
Stort tillykke med de første 10 år.
Jeg kunne bare godt tænke en bredere viden om oste generelt.
Tillykke til min yndlingsside.
Jeg undrer mig over, at man i USA skelner mellem large og small curd hytteost
Tillykke med de 10 år Jeg kunne godt tænke mig at være mere skarp på hvilket tilbehør og drikkevarer der passer til forskellige ostetyper
Mange gange tillykke. Hvorfor er der huller i nogle oste?
Hej Camilla.
Jeg kunne godt tænke mig at vide noget mere om spanske oste. Jeg kender selvfølgelig Manchego.
Følger med interesse både din blog og dine Instagram posts.
Mange hilsner
Susanne Roest-Madsen
Jeg ville ønske at have viden om, hvorfor der kun er 4 mejerier tilbage i Danmark, hvor det er levende mennesker, der laver ost, og ikke robotter.
Jeg ville gerne vide hvor jeg kan få råmælksoste uanset hvor jeg er i DK.
Jeg ville ønske jeg havde den viden om ost, som du har