Reklame @Lactalis

I denne måned er det 10 år siden, at ostebloggen Ostesnak så dagens lys.

Siden da har jeg smagt ufatteligt mange oste, besøgt mejerier i ind- og udland, talt med et hav af ostefolk og -fans og stået for smagninger på diverse forskellige måder.

Det er sjovt at kigge tilbage på de første indlæg, der handlede om historien bag manchego, et besøg på Sønderhaven Gårdmejeri, en køretur med ostemanden Kurt og en opskrift på blommechutney (i øvrigt afbildet med nogle umanerligt brune billeder).

Vind oste!

Vi fejrer den runde fødselsdag med en konkurrence, hvor du kan vinde fem oste til dit næste ostebord.

Fortæl i en kommentar, hvilken viden om ost, du ville ønske, at du havde – stort som småt.

Du deltager her på bloggen, og du kan øge dine vinderchancer ved også at deltage på Ostesnaks Facebook-side, på Instagram og på opslaget i Facebookgruppen Os der er vilde med ost (det kræver dog at du er med i gruppen). Du kan dog kun deltage én gang på hver kanal.

Jeg trækker lod blandt alle deltagere mandag den 10. oktober. Vinderen får direkte besked, og jeg nævner også vinderen i en kommentar på hvert af konkurrenceopslagene.

God fornøjelse!

Tag på online osteskole!

Kend din ost og få større osteglæde!

Fortæl mig mere!
Published On: 30. september 2022Categories: KonkurrenceTags: , , , , ,

14 Comments

  1. Ove Nielsen 30. oktober 2022 at 09:52 - Reply

    Thisted økologisk x-lagret Blue blåskimmelost er min klare favorit. Den findes ikke bedre nogen steds. Dejlig fyldig smag, kremet, og en dejlig nydelse på et stykke italiensk ciabattabrød, hertil en god italiensk rødvin. Nærmere himlen kommer man aldrig. Men den gode vesterhavsost med saltkrystaller er heller ikke at foragte, hvis den får lov at hvile lidt uden for køleskabet.

    • Ostesnak 30. oktober 2022 at 12:47 - Reply

      Hej Ove,

      Det lyder som nogle gode favoritter, du har fundet dig. Og ja, når osten bliver tempereret først, så bliver det bare ikke bedre!

      Mange glade ostehilsner
      Camilla

  2. Ostesnak 10. oktober 2022 at 20:18 - Reply

    Så er vinderen trukket. Den heldige er Susanne K., der deltog på Facebook. Hun har fået direkte besked!

  3. Winnie Fox 8. oktober 2022 at 19:41 - Reply

    Tillykke mit spørgsmål er: Er det bedst at servere ost direkte fra køleskabet – eller ved stuetemperatur ?

  4. Jørgen Anton Damsgaard-Larsen 3. oktober 2022 at 07:37 - Reply

    Stort tillykke
    Mange af de oste, jeg bedst kan lide, er runde, men hvorfor er de det ??
    Hvilken betydning for smagen har det?
    Af hensyn til fremstilling og plads (og udskæring), ville det vel være mere hensigtsmæssigt med firkantede ?

  5. Sabine 1. oktober 2022 at 10:28 - Reply

    Tillykke! Min families livret er ostebord Hvordan opbevarer man bedst de forskellige oste?

    Mvh. Sabine

  6. Bjørn 30. september 2022 at 19:20 - Reply

    Stort tillykke med de første 10 år.
    Jeg kunne bare godt tænke en bredere viden om oste generelt.

  7. Mette 30. september 2022 at 19:03 - Reply

    Tillykke til min yndlingsside.
    Jeg undrer mig over, at man i USA skelner mellem large og small curd hytteost

  8. Lisbeth Glud 30. september 2022 at 18:01 - Reply

    Tillykke med de 10 år Jeg kunne godt tænke mig at være mere skarp på hvilket tilbehør og drikkevarer der passer til forskellige ostetyper

  9. Lene Vad Pedersen 30. september 2022 at 16:20 - Reply

    Mange gange tillykke. Hvorfor er der huller i nogle oste?

  10. Susanne Roest-Madsen 30. september 2022 at 15:37 - Reply

    Hej Camilla.

    Jeg kunne godt tænke mig at vide noget mere om spanske oste. Jeg kender selvfølgelig Manchego.
    Følger med interesse både din blog og dine Instagram posts.

    Mange hilsner
    Susanne Roest-Madsen

  11. Charlotte 30. september 2022 at 14:50 - Reply

    Jeg ville ønske at have viden om, hvorfor der kun er 4 mejerier tilbage i Danmark, hvor det er levende mennesker, der laver ost, og ikke robotter.

  12. Jannie 30. september 2022 at 12:19 - Reply

    Jeg ville gerne vide hvor jeg kan få råmælksoste uanset hvor jeg er i DK.

  13. John Lund Steffensen 30. september 2022 at 11:59 - Reply

    Jeg ville ønske jeg havde den viden om ost, som du har

Skriv en kommentar