Pizza med scamorza

Pizza med strejf af røg fra Scamorza

Scamorza er en pæreformet italiensk ost oftest lavet af komælk. Osten fås også røget – men med en meget delikat og mild grad af røg. Osten smelter perfekt – og gav denne pizza sit helt eget ”smoky touch”.

Pizza med scamorza

Når jeg laver pizza, lader jeg mig inspirere af Lone Kjærs opskrift på pizzadej (læs også hendes blogindlæg om den perfekte pizza). Nogle gange bliver det til store pizzaer, andre gange portionsstørrelser, for så man hver især få den perfekte pizza.

PIZZADEJ:
2 1/2 dl vand
20 g gær
2 tsk. salt
1 spsk olivenolie
150 g grov durummel
ca. 200 g italiensk hvedemel (tipo 00)
 

TOMATSAUCE:
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpure
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret basilikum
 

FYLD (ingen mængder – smag dig frem 🙂
oliven
Scamorza
pesto (blendet med basilikum, ramsløg, parmesan, salt og olivenolie) (du kan også bruge basilikumblade i stedet)
parmaskinke

Ingredienserne til pizza med scamorza
Rør gær ud i vand. Tilsæt salt og olivenolie. Tilsæt melet lidt ad gangen. Rør godt og længe, evt. på røremaskine. Lad dejen hæve koldt i 8-10 timer eller lunt en times tid.

Rør tomatsaucen sammen. Rul dejen ud. Fordel et tyndt lag tomatsauce ovenpå. Læg oliven og skiver af scamorza på pizzaen og bag på opvarmet stenplade ved 235 grader i 10-12 minutter. Dekorer med parmaskinke og pesto og server straks.

Scamorza - italiensk røget ost
I øvrigt har Brødrene Price også haft fingrene i Scamorza – som her, da de i sommeren 2012 lavede grillede grøntsager med smeltet Scamorza, da de havde en kødfri dag.

En kommentar

  1. Pingback: Madbloggerudfordringen – her med ost på! | Ostesnak

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Obligatoriske felter er markeret med *

*